Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pērn Latvijā par 30% pieaudzis ārzemju tūristu skaits

Pagājušais gads Latvijas tūrisma nozarē vērtējams kā ļoti veiksmīgs, jo par 30% pieaudzis ārzemju tūristu skaits, var secināt nesen publiskotajā starptautiskās tūrisma izstādes rīkotājsabiedrības ITB ziņojumā.

Ārvalstu ceļojumu skaits 2011.gadā pasaulē pieaudzis par 5%, viesnīcās un citās nakts mītnēs ārvalstu tūristu nakšņojumu skaits palielinājies par 4% jeb līdz 5,9 miljardiem nakšu, bet tēriņi, kādus atļāvušies ārzemju tūristi, palielinājušies par 8% un uzkāpuši līdz 828 miljardiem eiro (580 miljardiem latu).

Vietējais tūrisms pieaudzis par 2,5%, bet pašmāju un citvalstu ceļotāju skaits kopumā salīdzinājumā ar gadu iepriekš palielinājies par 3% un sasniedzis 6,6 miljardus.

Pie interesantām tendencēm minēts fakts, ka visvairāk naudas ceļojumiem atvēlējuši Āzijas tūristi, par viņiem mazāk tērējušies amerikāņi, bet vēl mazāk - eiropieši.

Kaut gan tūristu nakšņojumu skaits ir pieaudzis, ceļojumi laika ziņā kļūst īsāki.

Analizējot, ar kādu mērķi cilvēki dodas ceļojumos, pētnieki secinājuši, ka 70% gadījumu tie ir atpūtas jeb brīvdienu braucieni, bet ceļojumu rezervācijā dominējošo lomu ieņēmis internets, kas "veicis" pusi visu rezervāciju.

Nesen publiskotajā starptautiskās tūrisma izstādes rīkotājsabiedrības ziņojumā par aizvadīto 2011.gadu tūrismā un prognozēm 2012.gadā (ITM World Travel Report 2011/2012) skatījums uz šo gadu ir optimistisks, bet piesardzīgs un raksturojams ar vārdu - mērens.

ITB uzdevumā ziņojumu par tūrisma tirgus situāciju un šā gada izredzēm sagatavojusi autoritatīvā starptautiskā tūrisma tirgus izpētes un konsultāciju kompānija IPK International, kas pagājušā gada novembrī rīkoja kārtējo Pasaules tūrisma tirgus novērojumu forumu jeb World Travel Monitor Forum Sandžuliāno, Itālijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas