Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pieaugs mopēda vadīšanas eksāmena maksa

AS Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) par mopēda vadīšanas eksāmenu būs jāmaksā 19,69, kas ir 2,5 reizes vairāk nekā pašreiz, paredz valdības otrdien apstiprinātie grozījumi CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī.

Satiksmes ministrija (SM) skaidro, ka noteikumu projekta mērķis ir CSDD publisko pakalpojumu cenrādī precizēt pakalpojumu klāstu un pakalpojumu cenu par mopēdu vadīšanas eksāmenu, atteikties no maksas par atkārtotu teorētisko eksāmenu velosipēda vadītāja kvalifikācijas iegūšanai, kā arī noteikt maksu par pārbaudi par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam, apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam noformēšanu un apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam atkārtotu noformēšanu pēc termiņa beigām.

Grozījumi paredz, ka par mopēda vadīšanas eksāmenu būs jāmaksā 19,69 eiro ar pievienotās vērtības nodokli (PVN) pašreizējo 7,88 eiro vietā, bet par mopēda izmantošanu eksāmena laikā - 8,99 eiro pašreizējo 3,45 eiro vietā. Turklāt CSDD publisko pakalpojumu cenrādī iekļauts jauns punkts, kas nosaka, ka atkārtots mopēda vadīšanas eksāmens maksās 16,17 eiro.

Ministru kabinets šodien atzina par spēku zaudējušu Rīgas Motormuzeja sniegto publisko maksas pakalpojumu cenrādi, un maksa par vēsturisko transportlīdzekļu reģistrāciju iekļauta CSDD cenrādī

Pašreiz vēsturiskā spēkrata statusa noformēšana automobilim noteikta 29,50 eiro, bet motociklam - 17,70 eiro. SM izstrādātajos grozījumos noteikts, ka automašīnas pārbaude par tās atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam maksās 34,98 eiro, bet motocikla pārbaude - 20,99 eiro. Apliecinājuma par transportlīdzekļa atbilstību vēsturiskā spēkrata statusam noformēšana automašīnai maksās deviņi eiro un motociklam - 6,01 eiro.

CSDD publisko maksas pakalpojumu cenrādī noteikts, ka velosipēda vadīšanas eksāmens arī atkārtoti būs bezmaksas.

Top komentāri

taalbrauceejs
t
Vot kropļi nolādētie!!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas