Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pieminot Baltijas ceļu, Stokholmā veido cilvēku ķēdi

Pieminot _Baltijas ceļa _akciju un Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20. gadskārtu, Stokholmā tika veidota cilvēku ķēde no Raula Vallenberga laukuma līdz Bervaldhallei.

Turot rokā visu triju Baltijas valstu karodziņus, tajā piedalījās arī Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts, kurš ir ārkārtīgi nozīmīga personība Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā.

Kultūras ministre Sarmīte Ēlerte sestdien Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā izteica pateicību Zviedrijas sabiedrības atbalstam Baltijas valstu neatkarības atjaunošanā. 

„Tad, kad mēs stāvējām Baltijas ceļā, būvējām barikādes, lai aizstāvētu savu parlamentu, mēs balstījāmies ticībā, ka mums ir tiesības uz brīvām, neatkarīgām valstīm. Vēlos no sirds pateikties stokholmiešiem, kuri katru pirmdienu pulcējās, lai atbalstītu Baltijas valstu centienus,” norādīja S. Ēlerte.

Kultūras ministre vizītē Stokholmā satikās arī ar Zviedrijā dzīvojošās latviešu kopienas pārstāvjiem, kopīgi ar Lietuvas un Igaunijas kultūras ministriem tikās ar Zviedrijas kultūras un sporta ministri Lenu Adelsohnu Liljerothu (Lena Adelsohn Liljeroth).

Tāpat kultūras ministre piedalījās Baltijas jūras festivāla atklāšanā. Festivāls dibināts 2003. gadā, tas izveidojies par vienu no ievērojamākiem Ziemeļeiropas vasaras notikumiem. Atklāšanas koncertā Bervalda zālē šovakar Latviju pārstāv Latvijas Radio koris. Ņemot vērā Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20. gadskārtu, atklāšanas koncertā skanēs Baltijas valstu komponistu darbi. Latvijas Radio koris atskaņos Pētera Vaska opusu Zīles ziņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas