Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Piltenē likvidēta ļaundaru nežēlīgi sakropļotā gotiņa

Šorīt pašu spēkiem likvidēta gotiņa, ko nezināmi varmākas, pārcērtot kāju, smagi sakropļoja 22.septembra vakarā, aģentūru LETA informēja gotiņas saimniece Irēna Paegle. Jau ziņots, ka lopiņam bija jācieš vairākas dienas, jo bija radušās grūtības ar gotiņas nogādāšanu kautuvē.

"Ar nožēlu jāatzīst, ka līdz mums informācija par šo gadījumu nonāca pārāk vēlu," sacīja Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītājs Ivars Koloda, norādot, ka problēmu ar kautuvi būtu bijis iespējams atrisināt ātrāk, ja saimniece būtu vērsusies pie PVD pēc palīdzības un padoma.

Vakar vakarā atkal bija radušās problēmas ar gotiņas nogādāšanu Kuldīgas novada lopkautuvē SIA "Lāses AM".

Šorīt pēc PVD Ziemeļkurzemes pārvaldes vadītāja iniciatīvas uz Piltenes pagasta "Jenotiem" nosūtīta veterinārinspektore, lai ar govs saimnieci pārrunātu problēmas risinājumu. Gotiņu šorīt atkārtoti apskatījis arī veterinārārsts. Lai gan kautuve piedāvājusi iespēju gotiņu paņemt šovakar, tika nolemts negaidīt līdz vakaram un atvieglot lopiņa ciešanas, likvidējot viņu pašu spēkiem.

Jau ziņots, ka Ventspils novada Piltenes pagastā nezināmi ļaundari cietsirdīgi savainojuši mājlopus. Policija sākusi kriminālprocesu par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvniekiem, aģentūru LETA informēja Ventspils policijas iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons.

Veterinārārsts Imants Kronbergs 22.septembra vakarā saņēmis telefona zvanu no Piltenes pagasta "Jenotu" māju iedzīvotājas Irēnas Paegles, kura pastāstījusi, ka divas viņai piederošas gotiņas ganībās atrastas smagi ievainotas.

Veterinārārsts konstatējis, ka vienai gotiņai priekšējā kāja, acīmredzot, pārcirsta - tā turējusies tikai uz cīpslām un ādas strēmelēm. Secināts, ka glābt kāju nav iespējams un gotiņa būtu jāatbrīvo no mokām. Tomēr, kā aģentūra LETA šodien noskaidroja, sazinoties ar saimnieci, govs, kurai amputēta kāja, vēl nav aizvesta uz kautuvi.

Otrai savainotajai gotiņai bijusi aptuveni 40 centimetrus gara plaukstas dziļuma brūce labajos sānos. Veterinārārsts šo brūci sašuvis.

Aģentūrai LETA Paegle atklāja, ka savainots bijis vēl viens lopiņš - bullītis, taču veterinārārsts Kronbergs to nevarēja apstiprināt, pieļaujot, ka saimniece to konstatējusi tikai pēc viņa apmeklējuma.

Tā kā radušās pamatotas aizdomas, ka lopiņu gūtie ievainojumi ir cilvēku roku darbs, gan saimniece, gan veterinārārsts ziņojuši policijai. Kā aģentūra LETA noskaidroja policijā, pagaidām neviena aizdomās turamā neesot.

Kamēr tika sniegta palīdzība savainotajiem lopiņiem, uzradušies mednieki, kuri veterinārārstam teikuši, ka tādas brūces varot rasties tikai pēc mačetes cirtiena.

Lopiņu saimniece aģentūrai LETA sacīja, ka par notikušo bijusi šokā un pirmā doma bijusi: kas gan to varēja izdarīt? Viņa neuzskata, ka tas būtu vērsts pret viņu personīgi.

Medijos izskanējušas ziņas, ka varmākas savainojušas lopiņus, iespējams, tāpēc, lai ieriebtu saimniecei, kura brīvi ļauj lopiņiem ganīties savā vaļā. Aģentūrai LETA gan Paegle apgalvoja, ka viņai līdz šim nekādu konfliktu ar medniekiem neesot bijis. Arī PVD nav saņemtas iedzīvotāju sūdzības, ka Paegles mājlopi izbradātu citu ganības vai apēstu mednieku izliktās ēsmas, pastāstīja Koloda.

Saimniece pastāstīja, ka viņas īpašumā ir sešas slaucamas govis, trīs jaunlopi, divi zirgi un kumeļš. Lopiņi brīvi ganās 1,5 kilometru rādiusā ap māju.

Top komentāri

@
@
Govis, kas ganās brīvi, kādam ir jāpieskata. Bet notikums ir nežēlīgs. Ceru, ka to necilvēku ātri izskaitļos un atradīs, lai neciestu arī citi lopiņi, vai pat cilvēki.
Vaļera
V
Komjaunieši rosās.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas