Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pirāti uzbrukuši Latvijas tankkuģim

Rietumāfrikas piekrastē pie Konakri Gvinejā pirmdien, 16.septembrī, pirāti uzbrukuši noenkurotam Latvijas tankkuģim Ance, ziņo aģentūra Maritime and Crimean Shipping News.

Kuģa īpašnieka, Latvijas uzņēmuma Latvian Shipping Company (LSC), pārstāvji aģentūrai LETA norādīja, ka incidents notika 16.septembra rītā, kad četri bruņoti laupītāji nokļuva uz LSC pārvaldībā esošā tankkuģa Ance klāja.

Pēc kompānijā vēstītā, laupīšanas laikā noziedznieki lika apkalpes locekļiem pamest pienākumus un pulcēties vienā no kajītēm. Laupīšanas laikā noziedznieki atsavināja apkalpes locekļu personīgās mantas, naudu, kā arī citas uz kuģa esošas vērtības.

Vienlaikus LSC pārstāvji atzina, ka zādzības apmērs nav būtisks.

Par notikumu nekavējoties informēta krasta apsardze un tiesības aizsargājošās un apdrošināšanas iestādes.

Tankkuģa Ance sastāvā ir 21 apkalpes loceklis, no kuriem divi ir Gruzijas, viens Lietuvas un 18 Latvijas valstspiederīgie. 

Incidenta laikā neviens no apkalpes locekļiem nav guvis traumas un visa apkalpe ir sveika un vesela. Atgadījuma laikā nav cietis arī kuģis.

Maritime and Crimean Shipping News ziņo, ka pēc kuģa aplaupīšanas, pirāti ar apkalpes personiskajām lietām, atrasto skaidro naudu un kuģa īpašumu aizbēguši.

Ance, kas pēdējo mēnešu laikā uzturējusies Rietumāfrikas piekrastē, ceturtdienas rītā joprojām bija noenkurota pie Konakri.

Tankkuģis Ance būvēts 2006.gadā un pieder LSC, taču kuģo zem Māršalu salu karoga.

papildināta visa ziņa

Top komentāri

'"Drosmīgais" komentētājs
&
Te gan esam drosminieki sapulcējušies.. pat vārdu savu neuzdrošināmies pie sava komentāra uzrakstīt, bet jā - kuģa apkalpi anonīmi apsaukāt - tur nu gan esam brašuļi ;)
ļuļa
ļ
iesaku sekot vācijas pozitīvajam un humānisma piestrāvotajam piemēram un piešķirt šiem pirātiem patvērumu latvijā. vācieši no tiesas piešķīra patvērumu somālijas pirātiem, kas bija saņemti ciet uzbrukuma laikā.
123
1
Jūs tādu sūdu te dzenat, glēvuļi, mīkstie, sievietes, utt., tad kad Jums mačeti vai ieroci pie galvas pieliks, pliki noģērbsieties un tikai pēcpusi padosiet bez liekas teikšanas. Reāli ja nesaprotat pirātu būtību, tad joblas paturam ciet.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas