Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Pirmie secinājumi saistībā ar pār Latgali lidojošo krievu Shahed varētu būt zināmi oktobra sākumā

Pirmie secinājumi saistībā ar pār Latgali dreifējušo krievu "Shahed" tipa dronu varētu būt zināmi oktobra sākumā, aģentūra LETA noskaidroja Aizsardzības ministrijā (AM).

Pēc 7.septembrī notikušā incidenta, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nogāžoties ar sprāgstvielām aprīkotam Krievijas dronam, sākta izmeklēšana. Līdz tās noslēgumam netiks izpausta informācija nedz par drona lidojuma laiku, nedz arī trajektoriju, skaidroja ministrijā.

Dienesta pārbaudes ilgums atkarīgs no dažādiem apstākļiem,  taču pirmais ziņojums tiek sagaidīts 20 dienu laikā - septembra beigās vai oktobra sākumā.

Kā ziņots, 7.septembrī Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas "Shahed" tipa drons. Latvijas Nacionālie bruņotie spēki situāciju monitorējuši, taču netika pieņemts lēmums nedz šo dronu notriekt, nedz pacelt gaisā Latvijā dežurējošos NATO iznīcinātājus, kas izpelnījies daļas sabiedrības kritiku. Kad drons nokrita, deaktivizēta tā kaujas galviņa, kas sākotnēji nebija eksplodējusi.

Pēc notikušā Aizsardzības ministrija sākusi konsultācijas ar sabiedrotajiem, kas pēdējā laikā saskārušies ar līdzīgiem incidentiem. Tāpat tiek iniciētas plašākas konsultācijas, lai kopā ar NATO sabiedrotajiem meklētu kolektīvus risinājumus. Aizsardzības resorā arī sāktas izvērtēšana par atbildīgo personu rīcību incidenta laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

“Baltiešu cenrādis” sāk apstiprināties

Dienai ir izdevies gūt apstiprinājumu vismaz vienam Latvijai neglaimojošam faktam, kas garāmejot tika pieminēts piektdien demonstrētajā Alekseja Navaļnija pretkorupcijas fonda izmeklēšanā par to, kā ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas