Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Plāno aizliegt alkohola dzērienu reklamās piedalīties slavenībām

Ceturtdien valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai Ministru kabinetā virzīts Veselības ministrijas izstrādātais "Alkoholisko dzērienu patēriņa mazināšanas un alkoholisma ierobežošanas rīcības plāns 2012.-2014.gadam", portālu_ Diena.lv _informēja Veselības ministrijā.

Rīcības plānā iekļauti uzdevumi, kas, sadarbojoties vairākām ministrijām un valsts iestādēm, mazinās alkoholisko dzērienu patēriņu.

Kā viens no Veselības ministrijas uzdevumiem minēts alkoholisko dzērienu reklāmu ierobežošana. Plānots veikt grozījumus normatīvajos aktos, nosakot alkoholisko dzērienu reklāmas aizliegumu drukātajos plašsaziņas līdzekļos un vides reklāmās, izņemot specializētos izdevumus. Līdz 2013.gada 30.decembrim paredzēts veikt grozījumus normatīvajos aktos, aizliedzot izcelt alkoholisko dzērienu cenas pēc tās pazemināšanas, ja izsludināta alkoholisko dzērienu izpārdošana, cenu pazemināšana vai atlaides. Alkoholisko dzērienu reklāmās plānots aizliegums iesaistīt sabiedrībā populārus cilvēkus, sportistus un jaunus cilvēkus līdz 30 gadu vecumam. Veselības ministrija arī paredzējusi, ka būtu jāaizliedz šāda tipa reklāmas televīzijā no plkst. 8.00 līdz 22.00.

Paredzēts veikt grozījumus normatīvajos aktos, aizliedzot alkoholisko dzērienu tirdzniecību un lietošanu valsts un pašvaldību iestāžu telpās, kā arī mazumtirdzniecību teritorijās, kam piešķirts tirgus statuss, izņemot sabiedriskās ēdināšanas vietā. Veselības ministrija rosina arī veikt grozījumus normatīvajos aktos, paredzot, ka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta degvielas uzpildes stacijās. Plānots arī veikt grozījumus normatīvajos aktos, nosakot, ka alkoholiskos dzērienus atļauts pārdot tikai specializētos veikalos, specializētās tirdzniecības vietās vai izvieto nošķirti no citiem pārtikas produktiem, veidojot atsevišķas sekcijas, nodaļas ar atsevišķām kasēm, izņemot tādas mazumtirdzniecības vietas, kurās alkoholiskie dzērieni tiek realizēti izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas.

Ar rīcības plānu var iepazīties šeit.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas