Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

PMLP: Latvija nav devusi solījumu uzņemt desmitiem tūkstošu bēgļu

Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) norāda uz maldinošiem apgalvojumiem 3.augusta, laikrakstā Neatkarīgā Rīta Avīze, kur Ventpils mērs Aivars Lembergs intervijā apgalvo, ka Latvija ir devusi solījumu uzņemt desmitiem tūkstošu bēgļu no Ziemeļāfrikas.

"Kā Eiropas Savienības dalībvalsts mēs esam apņēmušies piedalīties arī Eiropas patvēruma sistēmā un to jau kopš 1998.gadam esam sekmīgi darījuši. Esam izskatījuši ikvienu patvēruma pieprasījumu, kas saņemts Latvijā, un nodrošinājuši gan starptautisku aizsardzību, gan uzturēšanās iespējas Latvijā tiem, kas savā zemē ir bijuši vajāti un spiesti doties bēgļu gaitās. Tās ir mūsu saistības, un tādas tās mēs esam gatavi pildīt arī turpmāk,"norāda PMLP pārstāvji..


Attiecībā uz pašreizējo situāciju Ziemeļāfrikā Eiropas Savienībā tiek diskutēts, kā sniegt palīdzību tādām valstīm kā Itālija vai Grieķija, kas saskaras ar intensīvu nelegālo imigrantu pieplūdumu.

Taču nav bijušas nekādas runas, ka Latvijai būtu jāuzņem desmitiem tūkstošu šo imigrantu, un arī mēs šādus solījumus neesam devuši. Latvijas pozīcija vienmēr ir bijusi tāda, ka esam gatavi sniegt savu atbalstu, nosūtot gan Valsts robežsardzes, gan Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes ekspertus uz mobilajām Patvēruma atbalsta vienībām, kuras strādātu ar patvēruma meklētājiem, to aizsardzību un patvēruma meklētāju plūsmu pārvaldību maksimāli tuvu šo imigrantu izcelsmes valstīm, informē PMLP pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas