Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Policisti nogādā drošībā ilgstoši atstātus trīs mazus bērnus

Šonedēļ Valsts policija saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu Pļavniekos, kur vieni ilgstoši bija atstāti trīs bērni – vienu, četrus un septiņus gadus veci. Lai netiktu apdraudēta bērnu dzīvība un veselība, policisti viņus nogādāja sociālās aprūpes namā, vēsta Valsts policija.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti trešdien devās uz norādīto adresi Pļavniekos, kur sastapa trīs mazus bērnus – vienu gadu un sešus mēnešus vecu meitenīti, kā arī četrus un septiņus gadus vecus puikas. Vecākais dēls paskaidroja, ka vecāki jau sen nav mājās, un neesot zināms, kur viņi devušies. Policisti izsauca Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādi, lai pārbaudītu bērnu veselības stāvokli. Tobrīd dzīvoklī atgriezās arī vecāki. Viņi apgalvoja, ka bērnus esot atstājuši ar auklīti, bet paši uz neilgu laiku izbraukuši darīšanās. Tiesa gan, pārbaudot faktus, policisti šim apgalvojumam neguva apstiprinājumu.

Ņemot vērā, ka vecāki nebija alkohola un citu apreibinošo vielu iespaidā un dzīvoklī valdīja dzīvošanai piemēroti apstākļi, bērniem netika konstatētas veselības problēmas un vecāki norādīja, ka tikuši pildīti vecāku pienākumi, likumsargi nolēma bērnus uzreiz no ģimenes neiznemt. Taču tika uzsākta administratīvā lietvedība un nolemts pēc dažām stundām vēlreiz negaidīti atgriezties dzīvoklī, lai pārbaudītu apstākļus.

Ap plkst. 22:30 policisti bez iepriekšēja brīdinājuma atgriezās dzīvoklī. Durvis atvēra četrus gadus vecais puika. Viņš norādīja, ka vecāki vannasistabā mazgājoties. Policisti nojauta, ka bērns nestāsta taisnību, tāpēc devās dzīvoklī. Izrādījās, ka bērni atkal dzīvoklī bija pamesti vieni. Vecāki neatbildēja uz telefona zvaniem. Tobrīd meitenīte un vecākais puika gulēja, bet četrus gadus vecais zēns viens pats spēlējās.

Ņemot vērā, ka tik maziem bērniem ir bīstami atrasties bez pieaugušo uzraudzības, policisti viņus nogādāja sociālās aprūpes centrā.

Uz dzīvoklī atstāto paziņojumu, ka bērni ir izņemti un aicinājumu nekavējoties sazināties ar policiju, vecāki vēl piektdienas rītā nebija atsaukušies.

Jāpiemin, ka bērna tēvs iepriekš nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo Valsts policija ir uzsākusi administratīvo lietvedību pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Rīgas bāriņtiesa ar vienpersonisko lēmumu ir pārtraukusi aizgādības tiesības vecākiem. Tiek apkopota visa nepieciešamā informācija, lai ne vēlāk kā 15 dienu laikā bāriņtiesas sēdē koleģiāli izlemtu, vai vecākiem ir atjaunojamas aizgādības tiesības vai bērniem jānodrošina ārpusģimenes aprūpe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas