Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Potenciālā ministre Melbārde atbalstītu Žagara radošo darbību operā

Savukārt par to, ka no operas aizgājis līdzšinējais finanšu direktors Normunds Matutis, Melbārde atzina, ka tas nav pārsteidzoši, jo pēc tāda mēroga krīzes, kāda bija LNO, "ir normāli, ka cilvēki aiziet."
Potenciālā kultūras ministre Dace Melbāde pieļauj, ka bijušais Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktors Andrejs Žagars varētu atgriezties operas valdē, ja vien būtu piedalījies konkursā uz valdes locekļa vietu un tiktu atzīts par piemērotāko, viņa sacīja LNT raidījumā "900 sekundes".

Runājot par Žagara iespējām atgriezties operā un sadarboties ar to, Melbārde bija diez lakoniska, piebilstot, ka Žagars šajā konkursā neesot piedalījies. Tomēr viņa labprāt redzētu bijušo LNO vadītāju operas radošajā komandā un režisoru lokā.

Jau vēstīts, ka ar eksministres Žanetas Jaunzemes-Grendes gādību no LNO vadītāja amata aizgājušais Žagars turpinās darbu operā, šajā sezonā iestudējot divas operas - Džuzepes Verdi operu Trubadūrs un Riharda Štrausa operu Rožu kavalieris.

Arī Arturs Maskats, kurš, solidarizējoties ar līdzšinējo direktoru Žagaru, atteicās uzņemties LNO jaunās valdes priekšsēdētāja amatu, joprojām ir LNO valdes priekšsēdētāja padomnieks mākslinieciskajos jautājumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas