Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Premjers darba vizītē Dānijā pārrunās Misānes situāciju un citus jautājumus

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) piektdien, 31.janvārī, dosies darba vizītē uz Dānijas galvaspilsētu Kopenhāgenu, kur viņš ar Dānijas amatpersonām pārrunās apcietinātās Kristīnes Misānes situāciju un vairākus citus jautājumus, aģentūru LETA informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tikšanās laikā ar premjerministri Fredriksenu Kariņš plāno pārrunāt abu valstu divpusējās attiecības un lūgt pievērst īpašu uzmanību par Dienvidāfrikas Republikā (DĀR) it kā pastrādātiem noziegumiem apsūdzētās un Dānijā apcietinātās Misānes lietai, aicinot abu valstu tiesībsargājošās iestādes uz sadarbību.

Kariņš ar Dānijas kolēģi arī plāno pārrunāt Latvijas un Dānijas ekonomisko sadarbību un iespējas to paplašināt, kā arī reģiona drošības un Eiropas Savienības aktuālos jautājumus, tostarp Eiropas Zaļo kursu un nākamo Eiropas Savienības daudzgadu budžetu. Paredzēts, ka Kariņš kopā ar Fredriksenu apmeklēs nākotnes enerģētikas risinājumu laboratoriju Energy Lab Nordhavn.

Vizītes laikā Ministru prezidents plāno apmeklēt arī bezpeļņas publiskās-privātās partnerības organizāciju State of Green, lai iepazītos ar Dānijas klimata politiku, tostarp pieredzi vēja enerģijas izmantošanā. Dānija šajā jomā ir vadošā valsts pasaulē, jo 47% no tās kopējās patērētās elektroenerģijas tiek saražota no vēja enerģijas, norādīja Sabajevs.

Ministru prezidentam arī paredzētas intervijas Dānijas laikrakstiem Berlingske un Jyllands-Posten, kā arī tikšanās ar latviešu diasporas pārstāvjiem Dānijā.

Top komentāri

Vecsčekists
V
Bērniņi, pirms taisāt no misānēm nacionālās varones... izpētiet, kas tur patiesībā ir noticis! Valstiskā līmenī , publiski skaļi ... gudri cilvēki šādus jautājumus nerisina!
kolhoza galvenais grāmatvedis
k
Ne tikai šajā gadījumā, jebkurā. Ja vēlies no valsts varas saņemt palīdzību - nogāz podu ārzemēs. Visa valdība, visas organizācijas metīsies tavā lietā popularitāti iegūt.
neiespējamā misija
n
Darba vizīte sāk arvien vairāk izskatīties pēc Misānes glābšanas misijas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas