Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Prezidents aicina lielu daļu Dziesmu svētku biļešu izplatīt ar dalībnieku palīdzību

Valsts prezidents Andris Bērziņš aicina turpmāko Dziesmu un deju svētku organizēšanā daudz vairāk ņemt vērā svētku dalībnieku un skatītāju viedokļus gan repertuāra, gan citos jautājumos, tostarp arī lielu daļu biļešu nodot izplatīšanai svētku dalībniekiem, portālu Diena.lv informēja prezidenta preses dienests.

Otrdien, 9.septembrī, A.Bērziņš uz tikšanos bija aicinājis Latvijas Nacionālā kultūras centra direktori Daci Melbārdi, lai, ņemot vērā aizvadīto svētku veiksmes un neveiksmes, savlaicīgi gatavotos nākamajiem svētkiem, kas notiks Latvijas valsts simtgades gadā.

Valsts prezidents aicināja turpmāko svētku organizēšanā daudz vairāk ņemt vērā svētku dalībnieku un skatītāju viedokļus, gan repertuāra, gan citos jautājumos ieklausoties viņu vērtējumos, jo Dziesmu un deju svētki primāri ir tautas svētki.

Arī Latvijas Nacionālā kultūras centra direktore atzina, ka "pēdējos gados Dziesmu svētki lielākā mērā tikuši būvēti uz māksliniecisko vadītāju viedokļu un ambīciju pamata".

"Pilnīgi piekrītu, ka nopietni jāieklausās daudz plašākas publikas viedoklī," norādījusi D.Melbārde, vienlaikus aicinot svētkiem gatavoties savlaicīgi, lai izvairītos no steigas un laika trūkuma, kas pēdējos gados nereti traucējis.

D.Melbārde arī uzsvēra, ka vēlākais 2015.gadā, kad noslēgsies skolēnu Dziesmu un deju svētki, būtu jāuzsāk plānotie remontu un rekonstrukcijas darbi gan Daugavas stadionā, gan Mežaparkā.

Savukārt prezidents aicināja arī izvērtēt citu pasaules valstu pieredzi plaši apmeklētu publisku pasākumu organizēšanā tieši no infrastruktūras veidošanas un tehniskās apkalpošanas viedokļa. Sarunā tāpat atzīts, ka svētku gaismošanas un apskaņošanas pakalpojumu sniedzējus būtu pamatoti izraudzīties starptautiskā konkursā vismaz Baltijas valstu līmenī, lai izvairītos no pakalpojumu sadārdzinājuma ierobežotās konkurences dēļ Latvijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas