Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Prezidents: Eiropadomes skarbie lēmumi Latviju tiešā veidā neskars

Skarbie lēmumi, kurus varētu pieņemt nedēļas beigās gaidāmajā Eiropadomes sēdē, tiešā veidā neskars Latviju, trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība) žurnālistiem sacīja Valsts prezidents Andris Bērziņš.

"Man šķiet, ka Latvija un, protams, arī Igaunija ir ļoti labā situācijā ‒ jebkurš skarbais lēmums neskars tiešā veidā Latviju. Jo Latvija tomēr šos kritērijus ir sasniegusi, un man ir pārliecība, ka noturēs," teica prezidents.

Ceturtdien un piektdien gaidāmā Eiropadomes sēde bijis viens no galvenajiem jautājumiem prezidenta un premjera trešdienas sarunā, norādīja Bērziņš.

Jau vēstīts, ka Eiropadomes sanāksmē Eiropas Savienības (ES) valstu un valdību vadītāji galveno uzmanību pievērsīs ekonomiskās situācijas izvērtēšanai Eiropā, tostarp apspriedīs arī eiro zonas jautājumu. Plānots, ka ES prezidents Hermans van Rompejs nāks klajā ar ziņojumu par eiro zonas stiprināšanu, tostarp nepieciešamību un iespējām šajā nolūkā grozīt Līgumu par ES darbību. Rompeja ziņojums būs viens no galvenajiem Eiropadomes diskusiju jautājumiem.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī un Vācijas kanclere Angela Merkele, pirmdien tiekoties Parīzē, paziņoja, ka līdz martam ir nepieciešams jauns Eiropas Savienības līgums, kas paredzētu stingrāku kontroli pār to, kā valstis ievēro budžeta noteikumus.

Savukārt Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons otrdienas vakarā draudēja bloķēt jaunu Eiropas Savienības līgumu, kurš iecerēts eiro zonas glābšanai no parādu krīzes, ja netiks izpildītas Lielbritānijas prasības. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas