Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pusdienām ārpus mājas tērē vēsturiski lielāko summu

Pētījumu aģentūras SKDS aptaujas dati liecina, ka pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs iedzīvotāji tērē vēsturiski lielākās naudas summas.

Šogad janvārī iedzīvotājiem tika lūgts atbildēt, cik naudas viņi vidēji tērē pusdienām sabiedriskās ēdināšanas iestādēs, piemēram, ēdnīcās, kafejnīcās un citur.

Pusdienām kafejnīcās vai ēdnīcās vidēji tiek atvēlēti 5,23 eiro. Salīdzinot ar pagājušo gadu, pusdienām atvēlētā vidējā naudas summa ir pieaugusi par 0,56 eiro, kas ir augstākais rādītājs pēdējo gadu laikā. Straujākais pusdienām atvēlētās naudas apjoms fiksēts 2008.gadā, kad tēriņi šim mērķim vidēji kāpuši no 3,96 eiro līdz 4,65 eiro.

Šogad fiksētais rezultāts tāpat ir augstākais novērojumu vēsturē, iepriekšējo augstāko vidējo summu par vienām pusdienām, kas fiksēta 2015.gadā (5,06 eiro), pārspējot par 17 centiem.

Katrs ceturtais aptaujātais norādīja, ka sabiedriskajās ēdināšanas iestādēs pusdienas tiek ieturētas dažas reizes mēnesī vai retāk, ziņo LETA. Vēl 15% aptaujāto atzina, ka tas tiek darīts pāris reizes nedēļā, savukārt katrs desmitais iedzīvotājs kafejnīcās vai ēdnīcās pusdieno katru vai gandrīz katru dienu.

49% aptaujāto norādīja, ka pusdienas sabiedriskās ēdināšanas iestādēs tiek ēstas ļoti reti vai nekad. Šis šogad fiksētais rezultāts ir viens no zemākajiem novērojumu vēsturē, atkārtojot 2008.gada rādītājus. Zemākais tas ir bijis 2007.gadā, kad pusdienas kafejnīcās vai ēdnīcās teju nekad neēda 46% aptaujāto.

Visretāk sabiedriskajās ēdināšanas vietās iedzīvotāji pusdienoja ekonomiskās krīzes laikā, 2010.gadā šādās vietās nepusdienojošo īpatsvaram palielinoties līdz 67%.

Top komentāri

Scorseze
S
Nav jau brīnums, ir piedzīvots vēsturiski straujākis cenu kāpums šajā nozarē:)
Aitu bars!
A
Ēst, ko gatavojis kāds cits, bet ne tu pats, ir NEPRĀTS un PAŠNĀVĪBA. Un vēl PAR TO naudu maksāt?!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas