Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

PVD zviedru saindēšanas dēļ SIA Hotel Jūrmala SPA ir piemērojis 250 latu naudas sodu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) par pārkāpumiem, kas saistīti ar pārtikas uzglabāšanu un marķējumu, SIA Hotel Jūrmala SPA ir piemērojis 250 latu naudas sodu, portālu Diena.lv informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Jau ziņots, ka SIA Hotel Jūrmala SPA septembra beigās 16 zviedru tūristi saindējās ar viesnīcas restorānā pasniegto sviesta zivi. Pasākumā viesnīcā piedalījās kopumā 107 zviedru rentgena ārsti un citi medicīnas darbinieki no vadošā Ziemeļvalstu privātā medicīnas aprūpes uzņēmuma Alers.

Kā vēstīts, PVD veica pārbaudi SIA Hotel Jūrmala SPA pēc tam, kad saņēma informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra par 16 zviedru medicīnas darbiniekiem, kas pēc maltītes ieturēšanas viesnīcas restorānā sūdzējās par sliktu pašsajūtu.

Pārbaudē PVD konstatēja, ka viesnīcas ēdināšanas uzņēmuma darbinieki ir pieļāvuši pārkāpumus saldētu zvejas produktu uzglabāšanā, pēc atkausēšanas tos atkārtoti sasaldējot. Pārbaudes laikā no apgrozības tika izņemti uz vietas sasaldēti gaļas izstrādājumi un zvejas produkti, kuriem nebija nodrošināts atbilstošs marķējums un nosakāms derīguma termiņš.

Uzņēmums iepriekšējā PVD pārbaudē konstatētās neatbilstības ir novērsis, sacīja I.Meistere.

Maksimālais naudas sods par šāda veida pārkāpumiem ir 500 lati. Piemērojot sodu, PVD ņem vērā, vai uzņēmums izprot konstatētos pārkāpumus un dara visu, lai tos novērstu. Šajā gadījumā SIA Hotel Jūrmala SPA ir atzinis un novērsis konstatētos pārkāpumus un apņēmies turpmāk līdzīgas kļūdas nepieļaut.

Vienlaikus PVD veica pārbaudi arī uzņēmumā, kas viesnīcai piegādāja saldētus zvejas produktus.

Abos uzņēmumos - gan viesnīcas ēdināšanas uzņēmumā, gan uzņēmumā, kas piegādāja saldētus zvejas produktus viesnīcai, tika ņemti saldētas sviesta zivs paraugi.

Laboratorisko izmeklējumu rezultāti uzrādīja paaugstinātu histamīna klātbūtni SIA Hotel Jūrmala SPA ņemtajā sviesta zivs paraugā, turpretim pie zvejas produktu piegādātāja ņemtajos saldētas sviesta zivs paraugos histamīns bija normas robežās. Tas ļāva secināt, ka pārtikas aprites vājais posms bija nevis piegādātājs, bet gan SIA Hotel Jūrmala SPA, kas pieļāva kļūdas saldētu zvejas produktu uzglabāšanā.

PVD atgādina, ka histamīns ir ķīmiska viela, kas veidojas zivs bojāšanās procesā. Savukārt bojāšanās process sākas tad, kad zivs tiek uzglabāta neatbilstošā temperatūrā - siltumā, turklāt to vairākkārt atkausējot un no jauna sasaldējot. Histamīns, nonākot cilvēka organismā, īsā laika periodā izraisa alerģiskai reakcijai līdzīgus simptomus - nelabumu, vemšanu, caureju, reiboņus, var būt arī izsitumi uz ādas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas