Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Radzevičs aicinājis Rīgas satiksmei skaidrot pāreju uz maksas informatīvo tālruni

Rīgas pilsētas izpilddirektors un SIA Rīgas satiksme kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs aicinājis uzņēmuma padomi un valdi paskaidrot iecerētās izmaiņas, kas paredz uzņēmumam ieviest maksas informatīvo tālruni pašreizējā bezmaksas tālruņa vietā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Radzevičs aicinājis uzņēmuma vadību sniegt informāciju par to, kurš pieņēmis lēmumus par šādu izmaiņu nepieciešamību un kāds ir plānotais izmaksu ietaupījums. 

Tāpat kapitāldaļu turētājs aicinājis paskaidrot "īpatnējā" tālruņa numura izvēli, kas iedzīvotājiem apgrūtinot tā uztveri, kā arī to, kādēļ par izmaiņām sabiedrība tiek informēta vien divas nedēļas pirms tām.

Jau ziņots, ka uzņēmuma iecerētās izmaiņas paredz, ka no 1.februāra, zvanot uz Rīgas satiksmes informatīvo tālruni, klientiem tiks piemērots standarta maksas tarifs, kas ir atkarīgs no konkrētā tālruņa operatora.

Līdz ar to mainīsies arī informatīvā tālruņa numurs un no februāra tas būs 2036 1862. Jaunais numurs turpmāk būs pieejams arī pilsētas viesiem, kuri Rīgā iebrauc no citām valstīm. Tālrunis, tāpat kā līdz, šim darbosies 24 stundas dienā.

Līdz februārim ar uzņēmumu vēl ir iespējams sazināties pa bezmaksas tālruni 80001919.

Uzņēmumā gan uzskata, ka ņemot vērā to, ka jau šobrīd vairums operatoru piedāvātie tarifu plāni piedāvā saviem klientiem bezlimita minūšu zvanu skaitu, zvani uz informatīvo tālruni 2036 1862 lielākajai daļai Rīgas satiksmes klientu neradīs papildu izmaksas.

Pēc Rīgas satiksmes pārstāvju paustā, izmaiņas plānotas, lai efektivizētu uzņēmuma izmaksas un ietaupītu finanšu līdzekļus.

Uzņēmuma rīcībā esošie dati liecina, ka aptuveni 95% gadījumu klienti pa informatīvo tālruni uzdod jautājumus par sabiedriskā transporta maršrutiem, kā arī pienākšanas un atiešanas laikiem pieturvietā. "Taču jau šobrīd šādu informāciju iespējams iegūt gan pieturvietu plāksnītēs, gan uzņēmuma mājas lapā, gan sociālajos tīklos," pauž pārstāvji.

Lai informētu klientus par izmaiņām, no 15.janvāra, zvanot uz tālruni 8000 1919, tiks atskaņots balss paziņojums ar informāciju par jauno tālruņa numuru. Tāpat informācijai jau ir redzama sabiedriskā transportā esošajos monitoros, kā arī tiks izvietota arī pieturvietu plāksnītēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas