Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +2 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Rātslaukumā top lepna viesnīca

Ar mērķi ekskluzīvi pasniegt Rīgu norit Wellton zīmola piecu zvaigžņu viesnīcas celtniecība Vecrīgā; paredzētas septiņu miljonu eiro vērtas investīcijas un vēsturiskās apbūves atspoguļojums.

Pirmdienas laikrakstā Dienas Bizness lasāms, ka patlaban pabeigti pāļu dzīšanas darbi un sākusies betonēšana, bet ēkas nodošana ekspluatācijā plānota 2018. gada pavasarī. Viesnīcas projekts Vecrīgas sirdī, Kungu ielā 5, pieder vienam no lielākajiem viesnīcu operatoriem Latvijā – SIA Mogotel. Tas šobrīd pārstāv divus viesnīcu zīmolus – Wellton un Rixwell. Mogotel pārziņā ir deviņas viesnīcas Latvijā, kā arī viena Tallinā. SIA Mogotel laikrakstam pastāstīja, ka sadarbībā ar investoriem operators tuvāko gadu laikā plāno Rīgā vēl septiņus projektus.

Wellton zīmola piecu zvaigžņu viesnīcai Kungu ielā paredzēti seši stāvi ar 28 numuriem, restorānu un nelielu SPA centru. Zemesgabala platība ir tikai 319 kvadrātmetri.

Ņemot vērā plānotās viesnīcas atrašanās vietu pašā Vecrīgas sirdī, līdzās Rātslaukumam, rodas jautājums, kā jaunceltne iederēsies pilsētvidē. Ēkas autors, projektēšanas biroja Mark arhitekti vadošais arhitekts, valdes loceklis Jānis Sauka klāstījis, ka jaunā ēka būs vēsturiskās apbūves spogulis jeb liecība, par to, kas reiz tur jau eksistējis līdz Otrajam pasaules karam. "Mūsu galvenais uzdevums bija maksimāli neitrāli bez asumiem un provokācijas uzprojektēt namu konkrētajā vietā Vecrīgā," paudis Sauka.

Arī Rīgas pilsētas arhitekts Gvido Princis norādījis, ka būvniecības iecere Kungu ielā 5 tiek īstenota, atjaunojot apbūvi ar vēsturisko struktūru un raksturu, un šāda koncepcija pavīd jau 1983. gadā apstiprinātajā Vecrīgas reģenerācijas projektā.

Visu rakstu lasiet 2. janvāra laikrakstā Dienas Bizness!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas