Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ražuks Jūrmalā veidos graustu reģistru

Jūrmalas domē izveidota īpaša darba grupa mēra vietnieka ekonomikas un attīstības jautājumos Romualda Ražuka (PS) vadībā, kurai uzdots rast risinājumu graustu problēmai pilsētai. Šodien plānota grupas pirmā sēde.

R.Ražuks jau publiski aicinājis Jūrmalas iedzīvotājus viņu informēt par esošajiem graustiem, tā radot pamatu Graustu reģistra izveidei. Tas varētu būt publiski pieejams gan pilsētas preses izdevumos, gan Jūrmalas mājaslapā. Graustu reģistrs īpaši noderīgs varētu būt domes amatpersonām situācijās, kad nesakārtoto un nolaisto namu īpašnieki vēlēsies saņemt pašvaldības atbalstu citu savu projektu attīstīšanai, norādīja Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja p.i. Inese Auniņa.

Reģistrā iekļautos īpašumus pārbaudīs Būvvalde, uzrakstot atzinumu, uz kura pamata pašvaldība aicinās namu īpašniekus darīt visu iespējamo, lai viņu īpašums neapdraudētu cilvēku drošību un nebojātu pilsētas ainavu. Paredzot, ka ne vienmēr īpašnieki būs gatavi atsaukties aicinājumam savest kārtībā savus īpašumus, dome patur iespēju pieprasīt veikt ēkas konservācijas vai restaurācijas darbus vai arī izdarīt to par saviem līdzekļiem, veiktos ieguldījumus tiesas ceļā piedzenot no namu patiesajiem īpašniekiem.

Graustu problēma Jūrmalā ir jau ilgi, taču tā īpaši saasinājās pēc tam, kad pašā pilsētas centrā, Jomas ielā 43, nodega vēsturiska ēka, kas jau ilgu laiku bija avārijas stāvoklī. Nekustamā īpašuma saimnieki ir Andrejs Makarenko un Vera Ivančikova.

Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes lēmumu īpašniekiem līdz 15.martam bija jāizstrādā būves konservācijas plāns atbilstoši Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas izdotajai kultūras pieminekļu konservācijas darbu atļaujai. Tas netika izdarīts. 16.martā Jūrmalas dome nosūtīja vēstuli Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai ar lūgumu rasts iespēju piešķirt finansējumu būves Jomas ielas 43 tehniskajai apsekošanai un konservācijas projekta izstrādei, rekomendējot speciālistu ar šādam darbam nepieciešamo pieredzi.

Saskaņā ar Administratīvā procesa likuma normām, īpašniekiem var tikt uzlikts sods. Jūrmalas pašvaldības policija jau vairākkārt sodījusi šīs ēkas īpašniekus ar naudas sodu par ēkas nesavešanu kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas