Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Repše: sprādziens pie VID var liecināt par dienesta labo darbu

Par pagājušajā naktī Daugavpilī pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reģionālās iestādes notikušo sprādzienu, kurā cietušo nav, patlaban tiek pieļautas trīs nozieguma versijas - huligānisms, VID profesionālā darbība un tiek pieļauti arī personiski motīvi, _Dienai _pastāstīja Daugavpils policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Anastasija Laizāne.

VID reģionālā iestāde Daugavpilī atsākusi darbu, aģentūru LETA informēja VID Komunikāciju daļas vadītāja Agnese Grīnberga.

Sprādzienā cietusī teritorija joprojām esot ierobežota, un tajā turpina strādāt policijas darbinieki, tomēr pārējā ēkā esot atsācies darbs.

Kā pastāstīja policijā, sprādziena vietā izveidojusies 40-45 centimetrus dziļa bedre 10-15 centimetru diametrā.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību birojā informēja, ka 16.aprīlī ap plkst.3.15 Rīgas ielā pie VID ēkas Daugavpilī notika sprādziens. Sākts kriminālprocess.

Līdzīgs gadījums Daugavpilī bija 2000.gada novembrī, kad sprādzienā cieta žurnāla Kapital Latgaļiji telpas. Šis noziegums tā arī netika atklāts.

Šodien plānotā vizītē Daugavpilī ierodas jaunā iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL). Viņai paredzēta tikšanās ar Iekšlietu ministrijas dienestu reģionālo struktūrvienību vadītājiem un Daugavpils pašvaldības pārstāvjiem.

Sprādziens pie Valsts ieņēmumu dienesta (VID) reģionālās iestādes Daugavpilī var liecināt par iestādes labo darbu, šādu viedokli Latvijas radio ēterā paudis finanšu ministrs Einars Repše (JL). Ja sprādziens ir saistīts ar VID darbu, tas nozīmē ka "labi strādājuši un tā turpināt". E.Repše pieļāva, ka šādā gadījumā varētu domāt par pateicības izteikšanu iestādes darbiniekiem, par ministra teikto ziņo LETA.

Finanšu ministrs piebilda, ka sprādziena sarīkošana naktī varētu liecināt par tā rīkotāju humānismu. Sprādziens bojājis ēkas, bet nav cietuši cilvēki.

(papildināta ar pēdējām rindkopām - Repšes teikto)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas