Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgā un citviet Latvijā notiks 1991.gada barikāžu atceres pasākumi

Rīgā un citviet Latvijā svētdien norisināsies vairāki 1991.gada barikāžu atceres pasākumi, noskaidroja aģentūra LETA.

Rīgas Meža kapos plkst.9.30 norisināsies ziedu nolikšana, bet plkst.12 paredzēta ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa un kritušo piemiņas vietām Bastejkalnā.

No plkst.11 līdz 18 Doma laukumā būs iedegta piemiņas uguns, bet plkst.13.30 tā tiks iedegta pie Saeimas. Līdzās šiem pasākumiem plkst.12, 13 un 15 barikāžu muzeja ekspozīciju būs iespējams iepazīt gida vadībā.

Kuldīgā pasākumā pie pasta ēkas apmeklētāji būs aicināti pastāstīt par sajūtām, redzēto un dzirdēto barikāžu laikā, informēja Kuldīgas novada pašvaldībā . Tāpat pasākuma laikā būs iespēja izzināt Latvijas vēsturi, vērojot uzņemtos sižetus par 1991.gada notikumiem Latvijā, kā arī aukstajā laikā sasildīties ar siltu zupu un tēju, ko dalīs Zemessardzes 45.kaujas nodrošinājuma bataljons. Savukārt kopā ar Latvijas Kristīgo skautu Kuldīgas 58.vienību pasākuma apmeklētāji varēs izcept siltu maizi.

Jelgavas pilsētas pašvaldība iedzīvotājiem, kas iepriekš veikuši pieteikšanos, šodien nodrošinās bezmaksas transportu nokļūšanai uz barikāžu atceres dienas pasākumiem Rīgā.

Barikāžu piemiņas pasākumi notiks arī citviet Latvijā.

1991.gada 13.janvāra vakarā Rīgā sāka celt barikādes, lai aizsargātu Augstākās padomes ēku, televīziju, Daugavas tiltus un citus stratēģiski svarīgus objektus.

16.janvārī sāka aktivizēties OMON vienība. Apšaudē pie Vecmīlgrāvja tilta gāja bojā Satiksmes ministrijas šoferis Roberts Mūrnieks. Tomēr asiņainākie notikumi risinājās 20.janvārī, kad OMON mēģināja ieņemt IeM ēku. Bojā gāja pieci cilvēki, kuru vidū bija skolnieks Edijs Riekstiņš, divi iekšlietu darbinieki - Vladimirs Gomonovičs, Sergejs Konoņenko - un Rīgas kinostudijas operatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne.

Top komentāri

nu čto
n
tovarišči-osvoboditeli: Gavnom vsex i vsjo polivali, i vaša prekrasnaja tradicija bolsevikov vam živa takže kak vaši internacionalnije idei o smešenii narodov. Bez vašego govna-vii tovarišči ne -šagu....
>silredzistam
&
Vai tad tie nav tavi ES lozungi multikulti genderu kopīgā māja, bez robežām ar visa veida klaidoņu masveida iepludināšanu Latvijā? Kas tie par dīvainiem zaglīgiem melnīgsnējiem tuksneša iemītniekiem ar kuriem jau pilnas Latvijas pilsētu ielas?
Vai
V
barikādēs gājām par Brīvu un Neatkarīgu mūsu Tēvzemi Latviju bez svešzemju kaklakungiem, viņu karapūļiem un uzspiestiem likumiem, bez migrantiem, par Latvijas tautas kultūras, tradīciju un Ģimenes vērtību saglabāšanu? Vai tagad tas tā ir?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas