Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rīgas lidostā pagaidām nav ieviesti ceļošanas ierobežojumi saistībā ar koronavīrusa izplatību

Starptautiskajā lidostā Rīga pagaidām nav ieviesti ceļošanas ierobežojumi vai papildu pārbaudes pasažieriem saistībā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimības uzliesmojumu Ķīnā, taču operatīvie rīcības plāni šādiem gadījumiem ir izstrādāti, atzina lidostas pārstāve Laura Karnīte.

Viņa skaidroja, ka šobrīd lidostā Rīga nav ieviesti ceļošanas ierobežojumi vai papildus pārbaudes pasažieriem, vadoties no atbildīgo institūciju - Pasaules Veselības organizācijas un Slimību kontroles un profilakses centra - norādījumiem.

Taču, ja attiecīgi norādījumi tiks saņemti, lidosta ir gatava nekavējoties rīkoties, uzsvēra Karnīte, norādot, ka lidostai ir izstrādāti operatīvie rīcības plāni šādiem gadījumiem. 

Vienlaikus lidostas pārstāve aicināja ceļotājus iepazīties ar Slimību kontroles un profilakses centra ieteikumiem, kā pasargāties no saslimšanas.

Lidosta pirmdien saņēmusi arī Starptautiskās lidostu padomes (Airport Council international) rekomendācijas biedriem, starp kuriem ir arī lidosta Rīga. Padome ieteikusi tās biedriem vadīties no vietējo veselības aizsardzības organizāciju norādījumiem.

Jau vēstīts, ka Ķīnā mirušo skaits koronavīrusa uzliesmojumā sasniedzis 80, bet saslimšanas gadījumu skaits pieaudzis līdz 2744. Vīrusa uzliesmojuma epicentrs ir Hubei provincē. Uhaņas pilsētā, no kurienes aizsākās bīstamās slimības izplatība, kopš ceturtdienas, 23.janvāra, noteikta karantīna un nolemts steidzami uzcelt vēl divas slimnīcas, katru ar aptuveni 1000 gultasvietām.

Cenšoties ierobežot vīrusa izplatību, Ķīna sestdien noteica stingrākus ierobežojumus ceļošanai. 

Savukārt Slimību kontroles un profilakses centrs izstrādājis pagaidu ieteikumus ārstniecības iestādēm, kā arī iestādes nekavējoties ziņot par katru smagas akūtas respiratoriskas saslimšanas gadījumu personai, kura 14 dienu laikā pirms saslimšanas apmeklēja Ķīnas pilsētu Uhaņu vai bija kontaktā ar slimnieku, kurš ir saslimis pēc ceļojuma uz Uhaņu.

Vispārīgie ieteikumi infekcijas izplatības novēršanai ir regulāra roku mazgāšana, mutes un deguna aizklāšana klepojot un šķaudot, gaļas un olu rūpīga gatavošana un izvairīšanās no cieša kontakta ar personām, kurām ir elpceļu slimības simptomi.

Top komentāri

ta nu gan
t
Un kāpēc nav ieviesti? Kur, lūdzu, intervija ar veselības ministri Viņķeli? Varbūt tāpēc, ka mēs ticam, ka pilsēta ar 11 mlj iedzīvotājiem kā milzīgu sērgu pamanītu 80 mirušos un 2000 apsirgušos? Un šī iemesla dēļ ceļ jaunu slimnīcu. Tak viņiem bez gripas dienā vairāk noteikti mirst! Ja reiz Ķīnai šī slimība liekas bīstama, kāpēc mūsējie guļ un nez ko gaida?
bīstami
b
https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/news-nation/coronavirus-in-china-20-million-quarantined-2-8-million-infected-112-000-dead
Kā saka
K
gailis vēl nav ieknābis pakaļā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas