Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rīgas satiksmes tenisa klubs atsakās atklāt, cik liela summa nepieciešama tā uzturēšanai

RS tenisa kluba pakalpojumus izmanto gan RS darbinieki, gan arī cilvēki "no malas" ar oficiāli apstiprinātu cenrādi. "Ir RS darbinieki, kuri par brīvu izmanto vai ja viņi daudz spēlē, tad ar tādiem atvieglotiem nosacījumiem, ko nosaka koplīgums," skaidroja O.Sausverds.
Rīgas satiksmes (RS) tenisa klubs, kas atrodas Arodbiedrību koordinācijas centra (AKC) paspārnē, gadā nes vidēji 15 līdz 20 tūkstošus latu lielus ienākumus, par uzturēšanas izmaksām, RS klusē, portālam Diena.lv pastāstīja AKC pārstāvis Osvalds Sausverds. 

RS nekādus ieguldījumus tenisa klubā neveic, Dienai.lv skaidroja RS preses sekretārs Viktors Zaķis. "Tas ir tīrs arodbiedrību koordinācijas centra pasākums. Tas ir ļoti sens projekts, mantots un nodots Arodbiedrību koordinācijas centram." Arī tenisa kluba peļņa no tā saimnieciskās darbības paliek AKC rīcībā. 

O.Sausverds atteicās atklāt, cik lielus ieguldījumus AKC šogad veicis RS tenisa klubā. "Zālēs pļāvējs ir salabots, ir nopirkta veļasmašīna, vai tas kaut ko spēj izskaidrot? Es jums precīzi atbildēt nevaru par naudas summām," teica O.Sausverds. Viņaprāt, šīs summas nav lietderīgi atklāt, jo sabiedrībai šie skaitļi neko neizteikšot. 

Kā norādīts tenisa kluba mājas lapā, laika posmā no plkst.7.00-17.00 cena par tenisa spēlēšanu ir 5 lati stundā, laika posmā no 17.-22.00 cena ir 8 lati stundā.

Tāpat mājas lapā var iepazīties ar nodarbību rezervāciju (http://www.rstk.lv/rezervacijas/). Portāls Diena.lv veica nelielu eksperimentu un izvēlējās nejaušus datumus ar vairāku mēnešu intervālu - arī vasaras mēnešos lielākoties rezervācijas grafiki bija tukši.

Tenisa korti agrāk piederējuši uzņēmumam Tramvaju un trolejbusu pārvalde, taču, apvienojoties ar vairākiem citiem Rīgas pašvaldības uzņēmumiem, tie nonāca RS rīcībā, kas tālāk to nodevusi AKC.

Pērn De facto vēstīja, ka RS dāsni atbalsta uzņēmuma arodbiedrības, ik gadu sporta un izklaides pasākumu organizēšanai pārskaitot vairāk nekā pusmiljonu latu. De facto noskaidroja, ka nauda arodbiedrībām tiek pārskaitīta caur starpnieku - AKC, kas tālāk lemj par naudas izlietojumu un par to, kādus labumus sarūpēt abu RS darbinieku arodbiedrību biedriem, kas ir vairāk nekā četri tūkstoši.

AKC valdes loceklis Osvalds Sausverds raidījumam pauda viedokli, ka „problēma būtu tad, ja darba devējs šos līdzekļus pārskaitītu arodbiedrībām pa tiešo, bet AKC - mums ir kontrole gan no darba devēja, gan arodbiedrību puses. Tās arī ir vairākas un tad maksātu vienam, otram, trešajam un līdzekļi būtu sadrumstaloti, nebūtu nekāda kontrole.”

AKC reizi ceturksnī atskaitās RS valdei. Papildus tam, AKC apsaimniekošanā bez atlīdzības atdotas arī divas uzņēmumam piederošās sporta zāles un tenisa korti Mežaparkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas