Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Robežsardze apņēmusies atgūt 120 000 eiro par nesaskaņoti izvestiem kokiem

Valsts robežsardze (VRS) ir apņēmusies atgūt aptuveni 120 000 eiro par robežas joslas ierīkošanas laikā nesaskaņoti izvestiem kokiem, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumam Rīta panorāma pastāstīja VRS priekšnieks Guntis Pujāts.

Kā ziņots, Valsts kontrole (VK) revīzijā atklāja, ka, ierīkojot Latvijas valsts austrumu robežu, nelikumīgi izcirsti un pazuduši koki, kā arī bijusi novēlota un apšaubāma nocirsto kokmateriālu uzskaite.

Pujāts šorīt intervijā LTV norādīja, ka pazudušo koku izciršanas un izvešanas nianses tiks skaidrotas gan dienesta pārbaudē, gan no krimināltiesiskā redzējuma. Viņš informēja, ka uzņēmējs ir atzinis aptuveni 120 000 eiro vērtu koku izvešanu, bet tajā esot vainojams kāds SIA Ceļu būvniecības sabiedrība Igate apakšuzņēmējs, kurš bija rīkojies "uz savu galvu, nesaskaņojot ne ar ģenerāluzņēmēju, ne pasūtītāju".

"Par to mēs esam informāciju ieguvuši un plānojam veikt pasākumus, lai šos līdzekļus atgūtu," solīja Pujāts.

Vaicāts, vai ir kādi pierādījumi, kas ļautu cerēt, ka naudu tiešām izdosies atgūt, VRS priekšnieks atbildēja, ka ir pavadzīmes. "Par šiem apjomiem, kas ir izvesti, nesaskaņojot ar VRS, ir dati, līdz ar to ir viss pamats uzskatīt, ka arī būs iespējams atgūt," skaidroja Pujāts.

Viņš piebilda, ka uzņēmējs jau esot paudis apņemšanos atmaksāt minēto naudas summu, tiklīdz VRS savu rīcību saistībā ar naudas atgūšanu būs saskaņojusi ar Iekšlietu ministriju.

Tāpat Pujāts atzīmēja, ka robežsardzei ir iebildumi par to, kā VK savā revīzijas ziņojumā definē terminu, kas ir valsts robežas josla.

''Valsts kontrole visur pasvītro, ka likums nosaka to, ka robežas josla ir 12 metru plata stiga un ne vairāk.  Jāpiebilst, ka Latvijas sauszemes robeža no kopējās robežas 283,6 kilometriem ir vien 107 kilometri, pārēja robežas josla iet pa upēm, purviem un ezeriem. Šajā gadījumā ir aizmirsts tas, ka likums nosaka to, ka ūdens un zemes platība no krots līnijas tiek iekļauta papildu robežas joslā, '' sacīja Pujāts, norādot, ka robežas joslas ir ļoti atšķirīgas, un visām teritorijām nevar noteikt vienu robežas paraugu.

Top komentāri

Hermanis Ērkulis
H
Zaudējumus rada par miljoniem eiro, bet mūsu mierināšanai atgūst grašus.
Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Kur sākas armija, tur beidzas kārtība... vai vismaz - iespēja to jel kad ieviest. Bet tā ir visur pasaulē.
Tereze
T
Latvijas vadiba zog, korumpe, Latvijas robezsargi zog, zog, bet Latvijas tauta viniem, siem zagliem maksa lielas algas, bet sie zagli ministri, deputati, diplomati, ieredni, robezsargi katru dienu baida ar Krievijas iebrukumu Latvija. Cik ilgi vel latviesu tauta, pec 30 gadu genocida, pacietis so patvalu, zagsanu, politisko korupciju kura ir parnemusi visu Latviju un Latvijas vadiba ir sapuvusi un bankrotejusi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas