Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Saeimas budžeta komisija atbalsta Putniņa kandidatūru FKTK priekšsēdētāja amatā

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien atbalstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka Pētera Putniņa virzīšanu FKTK priekšsēdētāja amatā.

Komisija par viņa kandidatūras virzīšanu balsoja vienbalsīgi.

Pat Putniņa iecelšanu amatā vēl lems Saeima.

Budžeta komisijai jāsagatavo Saeimas lēmuma projekts par Putniņa apstiprināšanu amatā, par kuru deputāti lems parlamenta sēdē. Saeimas balsojums par Putniņa iecelšanu amatā plānots 11.februārī, jo pirms tam ar viņu vēl nākamnedēļ vēlas tikties Zaļo un zemnieku savienības frakcija.

Kā ziņots, Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs un finanšu ministrs Jānis Reirs (V) FKTK priekšsēdētāja amatam virza Putniņu, jo uzskata, ka Putniņš ir piemērotākais kandidāts aktuālo uzdevumu īstenošanai, proti, jāpastiprina cīņa pret naudas atmazgāšanu un jāstrādā, lai Latvija sekmīgi virzītos uz dalību Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā jeb OECD. Vienlaikus Putniņa apstiprināšana amatā nodrošinātu pēctecību un to, ka tiek sekmīgi turpināti iepriekšējā FKTK vadītāja Kristapa Zakuļa laikā sāktie darbi, tostarp Eiropas banku savienības principu iedzīvināšana un vienotās banku uzraudzības stiprināšana.

Ja Saeima Putniņu ievēlēs FKTK priekšsēdētāja amatā, viņa pilnvaru termiņš šajā amatā būs seši gadi.

Savukārt Latvijas Bankas prezidentam un finanšu ministram būs kopīgi jāmeklē un balsojumam Saeimā jāvirza FKTK priekšsēdētāja vietnieka kandidatūra. Saskaņā ar likumu par FKTK Saeima ieceļ amatā gan FKTK priekšsēdētāju, gan vietnieku, bet kandidatūru šiem amatiem kopīgi virza Latvijas Bankas prezidents un finanšu ministrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas