Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

SCP: Ražuks nav apdraudēts; deputātei Homkai aizrādījums

Trešdien uz Jūrmalas pilsētas mēra Romualda Ražuka (PS) galda nonācis piecu deputātu parakstīts pieprasījums par ārkārtas domes sēdes sasaukšanu. Pieprasījuma iesniedzēji, kuru vidū ir gan pozīcijas, gan opozīcijas pārstāvji, arī Sabiedrības Citai politikai (SCP) biedre. Dokumenta parakstītāji aicina izveidot domē vairākus jaunus amatus, tostarp palielināt vicemēru skaitu no viena līdz trim, kuri būtu vietnieki kultūras un sporta jautājumos, kā arī - vietnieku pilsētsaimniecības jautājumos.

Viena no ārkārtas sēdes pieprasītājām ir Jūrmalas domes deputāte Dzintra Homka no partijas SCP, kas ir apvienības Vienotība sastāvā – tāpat kā Jūrmalas mērs R.Ražuks. Partijas valdes loceklis Artis Pabriks atzina, ka Dz.Homkai ir izteikts aizrādījums par to, ka viņa nav konsultējusies ar partijas vadību, tomēr situācija neesot viennozīmīga, jo iesniegumu parakstījuši trīs koalīcijas deputāti.

«Tas vairāk norāda uz pārvaldes problēmām kopumā. Tomēr es neredzu draudus Vienotības mēram. Vadība netiek gāzta, un neviens netraucēs Ražuka kungam īstenot savu politiku. Jūrmalā ir pārāk sašķelta politiksā vide, un no Rīgas ir ļoti grūti ietekmēt lēmumu pieņemšanu Jūrmalā,» skaidroja Pabriks.

Jautāts, vai atbalsta to, ka ieteikto domes struktūras izmaiņu rezultātā radīsies četri jauni amati. A.Pabriks izteicās, ka fiskālas dabas jautājumi jānodala no politiskiem lēmumiem.

Ārkārtas sēde notiks sestdien plkst. 10:00.

Jāpiemin, ka deputātu iesniegums tapis nedēļu pēc tam, ka domē atgriezies iepriekšējais mērs Raimonds Munkevics (Jūrmala - mūsu mājas), kurš atradās apcietinājumā aizdomās par kukuļošanu.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas