Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Senators Zigmants Gencs atzīts par AT Gada cilvēku

Augstākās tiesas (AT) Gada cilvēka titulu un Temīdas balvu šajā gadā saņēma Senāta Civillietu departamenta priekšsēdētājs Zigmants Gencs.

Kā informēja AT Komunikācijas nodaļas vadītāja Rasma Zvejniece, Gencam tika pausta atzinība par mūža ieguldījumu tiesu sistēmas attīstībā. Gencs 34 gadus strādājis par AT tiesnesi, savukārt kopš 1996.gada viņš ir bijis Civillietu departamenta senators. Tikmēr 2010.gadā Gencs kļuva par departamenta priekšsēdētāju.

Izvērtējot tiesnešu un darbinieku ieguldījumu tiešajā darbā un AT kopumā, kā arī savstarpējo atsaucību un sabiedrisko aktivitāti, šogad tika piešķirtas vēl trīs tradicionālās Temīdas balvas - Gada tiesnesis, Gada tiesneša palīgs un Gada darbinieks.

Titulu Gada tiesnesis-2012 saņēma Senāta Civillietu departamenta senatore Edīte Vernuša, Gada tiesneša palīgs-2012 - Senāta Civillietu departamenta senatora palīgs Gunvaldis Davidovičs, savukārt par Gada darbinieku-2012 tika nosaukts Finanšu un saimniecības nodaļas vadītājs Uldis Čuma-Zvirbulis.

Temīdas balvas AT tika pasniegtas jau astoto gadu. Balsošana notiek aizklāti divās kārtās, un ikvienam tiesnesim un darbiniekam pirmajā kārtā ir iespēja pieteikt tos cilvēks, kas, pēc viņa domām, pelnījuši šos titulus. Otrajā kārtā notiek balsošana par trim kandidātiem, kuru izvirzīšanai bija visvairāk balsu.

AT titulu Gada cilvēks iepriekš bija saņēmuši bijušie senatori Rolands Krauze, Imants Fridrihsons un Roberts Guntis Namatēvs, AT priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs un bijušais priekšsēdētājs Andris Guļāns, Civillietu tiesu palātas priekšsēdētājs Gunārs Aigars un bijusī tiesnese Aiva Zariņa, kā arī Judikatūras nodaļas vadītājs Pāvels Gruziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas