Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Sešgadnieki ceļā uz skolu

Jautājums par sešgadniekiem pirmajā klasē jārisina vēl esošajai Saeimai, un izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (Vienotība) cer, ka līdz jūnijam jau būs pieņemts konkrēts lēmums. Šobrīd valdība savu akceptu ir devusi, un no 2019. gada 1. septembra plānots ieviest mācības pirmajā klasē no sešu gadu vecuma.

Top komentāri

PP
P
Atceros, cik bērnišķīgs sešu gadu vecumā bija man krustdēls. Pirmie skolas gadi bija šausmas. Kaut kādā brīdī skolotāji mēģināja pierunāt,ka puikam labāk pasēdēt tajā pašā klasē otru gadu. Viņš vienkārši vēl bija mazs bērns. Ar meitu viss bija daudz vienkāršāk, viņa uz skolu aizgāja krietni agrāk un beidza to, pat pilngadību nesasniegusi. Puisis saņēmās tikai ģimnāzijas klasēs un pabeidza skolu kā labākais. Bet to sākumu atcerēties ir šausmīgi. VArbūt labāk cīnities par 11 skolas gadiem?
ods
o
Vienreiz jau šis projekts izgāzās. ļoti slikti , ka valdībai patīk kāpt uz grābekļiem. Tas , ka valdība sen vairs neieklausās tautā, ir skaidrs, bet kāpēc neviens arī neredz? Kas notiek skolās par to runā pedagogi, par to runā vecāki, par to runā bērnu psihologi utt. Kāpēc ior jāeksperimentē ar bērniem? Ja pret to iebilst, kāpēc ir jāpieņem ? Tikai tāpēc , lai būtu pārmaiņas? Varbūt vairāk pastrādājam pie viduskolas izglītības? Un ar šo lēmumu tikai tiks atkal šķērdēta nauda , jo vajadzēs akreditācijas - tā ir nauda! Vajadzēs piemērot programmas- tā ir nauda, un kur vēl visas komisijas-arī tā ir nauda. Vecāki rausies pa-n-tajiem darbiem, maksājot nodokļus , lai viņu bērnus kā eksperimenta trušus pārbaudītu uz sasteigtu lēmumu projekcijām. Ja tam visam pamatā būtu kaut vai viens pētijums, kaut vai viena reāla skola, kur tas ir pārbaudīts un darbojas...tad vēl -jā -gāžam līdzekļus -taisam un veidojam augšā. Visiem lēmumiem apakšā ir jābūt pētijumam, nevis viena cilvēka murgam.
ods
o
Un vēl - vai nav jau gana cūkoties ar sasteigtiem lēmumiem. Kur palika tie bērni , kuriem bija solīts viduskolas atestāts , bet rokā tika iedots tikai amata apliecība??? Vai tas tā bija ieplānots, vai vienkārši kārtējais neizdevies eksperiments? Kāpēc ir jāļauj rīkoties patvaļīgi ar citu cilvēku gadiem? Mums ir iedotas 24 stundas diennaktī un mūsu dzīve, mūsu bērnu dzīve. Cilvēks nevar attīstīties ātrāk, nobriest ātrāk....ir , protams, izņēmumi, bet pa lielam-viss notiek tā kā tam jānotiek, un nedrīgst spēlēties-sanāks, nesanāks. Pārveidosim , iebāzīsim to mazo cilvēku ar pārejiem- lielākiem. Kāpēc neviens nevar pateikt , ka tas ir rosols, pedagogi, kas strādā katru dienu un saprot ar kādām problēmām nākas saskarties mācot vienaudžus. Un cik mazs cilvēks patiesībā ir pat savos 9 gados. Valdībā var muldēt ko grib, jo viņi nestrādā skolā. Neaudzina un nemāca 30 svešus bērnus 6 stundas no vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas