Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

Skolās meklēs narkotiskās vielas

Valsts policija (VP) maija beigās skolās veiks pirmās narkotisko vielu pārbaudes, preses konferencē pastāstīja iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV).

Ministrs atzīmēja, ka ir panākta vienošanās ar Izglītības un zinātnes ministriju par narkotisko vielu pārbaužu programmas sākšanu Latvijas skolās. Ģirģens norādīja, ka skolas, kurās tiks veiktas pārbaudes, būs izvēlētas pēc noteikta algoritma, tādēļ nevienam iepriekš netikšot atklāts, kurās skolās notiks preventīvie pasākumi.

Tāpat ministrs atzīmēja, ka tieši narkotisko vielu un alkohola lietošana, kā arī agresija ir viena no lielākajām problēmām skolās.

Savukārt VP pārstāvis Lauris Arājs minēja, ka par aktuālām bērnus apdraudošām problēmām kļuvuši arī elektriskie skrejriteņi, ar kuriem jaunieši gūst samērā smagas traumas. Tāpat aktuāla esot iesaistīšanās grupās, kuru galvenais mērķis ir dažādi ekstrēmi brīvā laika pavadīšanas veidi, kas apdraud bērnu dzīvības.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule piebilda, ka katru gadu aptuveni 6000 skolas vecuma bērnu gūst dažādas traumas - kaulu lūzumus, suņu kodumus, termiskos apdegumus un citas, arī ar pārgalvībām saistītas traumas. Viņa norādīja, ka svarīgi bērniem iemācīt vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112, kā arī to, kā bērniem vajadzētu rīkoties nelaimes gadījumā.

"Bērni ir ne tikai vecāku acuraugs, bet arī visas mūsu sabiedrības galvenā vērtība," atzīmēja NMPD direktore, rosinot apkārtējos nebūt vienaldzīgiem un pievērst uzmanību arī apkārt esošo bērnu drošībai.

Kā palīgu bērnu drošības garantēšanai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvis Intars Zitāns ieteica vecākiem izveidot "Ģimenes drošības plānu", kurā būtu gan dažādas shēmas, kā izkļūt no mājām un kur doties, gan arī vecāku un radinieku numuri, jo stresa situācijā bērns var aizmirst visus iepriekš mācītos numurus.

pievienota 3.-6.rindkopa

Top komentāri

Krējums Saldais
K
Aha, un nariks Jānītis ieraudzījis Reksi iemetīs devu teicamnieces Ilzītes somā. Īstenībā neredzu jēgu tādiem reidiem. Manuprāt narkotiskās vielas nevis jāmeklē, bet jārada apstākļi un iespējas tās nelietot.
Pravietisnejaukais
P
Sekulārā humānisma augļi. Būs vēl skābāki!
Arturs Priedītis
A
Tad tik tālu jau esam tikuši Stikla kalnā! Kāda loma šajā panākumā ir vecākiem, skolotājiem? "Politiķus" neaiztiksim! Vispirms ir jāsniedz atbilde vecākiem un skolotājiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas