Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Šonedēļ VVC lems par sodu saistībā ar tulkojuma nenodrošināšanu futbola izlases preses konferencē

Šonedēļ Valsts valodas centrs (VVC) pieņems lēmumu par soda piemērošanu atbildīgajai personai par tulkojuma nenodrošināšanu latviešu valodā Latvijas futbola izlases preses konferencē pirms Latvijas un Lihtenšteinas izlašu spēles, - Latvijas Radio sacīja VVC Kontroles daļas vadītājs Antons Kursītis.

Šodien tiks saņemts atbildīgās personas paskaidrojums un jau šodien vai rīt tiks pieņems lēmums par soda piemērošanu, sacīja Kursītis. Viņš piebilda, ka pirms preses konferences tās rīkotājiem bija iespēja vienoties par citas valodas lietošanu pasākumā un saskaņot to ar VVC, taču tas netika darīts. Ja atbildīgo personu atzīs par vainīgu, viņai tiks piemērots naudassods 25 latu apmērā.

Kursītis sacīja, ka Latvijā tā ir ierasta prakses nerīkot pasākumus - dažādas konferences, forumus - valsts valodā, ja tajos piedalās ārvalstu fiziskās personas, taču pirms tiem parasti tas tiek saskaņots ar VVC, kas atļauj darba valodas maiņu.

"Šajā [futbola preses konferences] gadījumā šādas VVC atļaujas nebija," piebilda Kursītis. "[Latvijas valstsvienības galvenais treneris Aleksandrs] Starkovs prot latviešu valodu, arī citi. Lihtenšteinas pārstāvim varēja arī tulkot, - šaubos, vai viņš prot krieviski."

Jau ziņots, ka VVC ierosinājis lietvedību pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 201.31 panta "Tulkojuma nenodrošināšana Latvijas teritorijā notiekošajos pasākumos". Tas paredz, ka par tulkojuma valsts valodā nenodrošināšanu Latvijas teritorijā notiekošajos pasākumos, ja normatīvais akts paredz nodrošināt tulkojumu valsts valodā, var uzlikt naudas sodu pasākuma rīkotājiem no 25 līdz 50 latiem.

Uz jautājumu, vai ir vēl kāds gadījums par valsts valodas nelietošanu futbola aprindās, Kursītis atbildēja: "Pārāk liels gods Artjomam Rudņevam, lai par viņu runātu, viņa atdeve ir minimāla."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas