Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Straujuma: Nauda pensijām nav āboli, ko noņemt no koka

Neatkarīgi no tā, kurš ir premjera un labklājības ministra amatos, naudas pensijām vairāk neradīsies, otrdien atzina premjerministre Laimdota Straujuma (Vienotība).

Tā viņa teica, atbildot uz jautājumu, vai atliktā lēmuma par pensiju palielināšanu dēļ viņa negrasās demisionēt.

Straujuma preses konferencē pēc valdības sēdes uzsvēra, ka nav devusi nekādus solījumus par pensiju pārrēķināšanu, jo jau iepriekš paudusi, ka jautājums par pensiju pārrēķināšanu vērtējams nākamā gada budžeta kontekstā, taču tas vēl nav skatīts.

"Ar Saeimas Sociālo lietu komisiju vienojāmies, ka no nākamā gada budžeta ietvaros varētu veikt pārrēķinu pensijām, kas ir zemākas par 200 eiro. Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) tam iebilda, sakot, ka tam nepiekrīt Satversmes tiesa. Manuprāt, taisnīgāk ir pārrēķināt pensijas, kas ir zem 200 eiro," uzskata Straujuma.

Finanšu ministrija jau aprēķinājusi budžeta iespējas naudas pārdalei mazāko pensiju palielināšanai, taču  Labklājības ministrija tam nepiekrita. Tāpat ar Saeimas Sociālo lietu komisiju tika panākta vienošanās, ka pensiju pārrēķinu varētu turpināt, sākot no 2017.gada.

Straujuma stāstīja, ka valdība nevar atbalstīt labklājības ministra Ulda Auguļa priekšlikumu pensijām no nākamā gada atvēlēt 30 miljonus eiro, jo šādas naudas budžetā nav. Tāpat, pēc premjerministres teiktā, Latvijas Pensionāru federācijai ir tiesības prasīt viņas demisiju, taču Straujuma negatavojas to darīt.

"Es neesmu gatava atbalstīt 30 miljonu piešķiršanu pensijām no nākamā gada budžeta, jo naudas nav. Neatkarīgi no tā, kurš būs premjers un labklājības ministrs, šī nauda neradīsies kokā. Tādā gadījumā jāskatās, vai atņemt naudu iekšlietu sistēmai, aizsardzībai un citiem pasākumiem, kas ir jāfinansē,” uzsvēra Straujuma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas