Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Tautas partijas pozīcijas apdraudētas vēl vairākos novados

Bijušais Valkas mērs Saeimas deputāts Vents Armands Krauklis (TP) aicina pašvaldībās ievēlētos deputātus domāt, kā nodrošināt jaunajos novados efektīvu darbu krīzes laikā, nevis spēkoties, kurš kuru pārbalsos mēra vēlēšanās. Tautas partija (TP) uzvarēja arī Valkas novada domes vēlēšanās, saņemot sešus mandātus, taču Pilsoniskā savienība un Latvijas Zemnieku savienība, kas katra ieguvušas četras deputātu vietas, vienojušās un par mēru plāno izvirzīt tagadējo rajona padomes izpilddirektoru Kārli Albergu (ZZS). Ja šī vienošanās būs noturīga, Valkas novads kļūs par vēl vienu pašvaldību, kur savas pozīcijas zaudēs Tautas partija.

Pirms četriem gadiem ar vienu mandātu domē TP ieguva Balvu domes priekšsēdētāja amatu, lai gan vēlēšanās pārliecinoši uzvarēja Tēvzemei un brīvībai/LNNK mēra Jāņa Trupovnieka vadībā. Viņa saraksts arī šogad uzvarējis Balvu novadā, iegūstot piecus mandātus. Tēvzemieši nolēmuši atkarot pašvaldības vadītāja amatu no TP, kurai ir trīs vietas. Gulbenes un Talsu novados visi pārējie domē ievēlētie politiskie spēki jau veido koalīcijas, atstājot TP opozīcijā pat, ja tā vēlēšanās ir uzvarējusi. K.Albergs Dienai atzina, ka piekritīs kandidēt uz pašvaldības vadītāja amatu, jo uzskata, ka lielā novadā ir citi uzdevumi nekā pilsētā, ko vada Unda Ozoliņa (TP) — viņai esot tikai pieredze pilsētas pašvaldībā. V.Krauklis atgādināja, ka TP sarakstā bija cilvēki no pagastiem, kuru pārstāvji ir ievēlēti arī domē. Viņaprāt, ir bezatbildīgi radīt tik nestabilu situāciju, kad visu izšķirs viena balss (TP pusē ir arī viens deputāts no demokrāti.lv), ja pašvaldības patiešām gaida grūti laiki.

ZZS uzvarējusi arī Dobeles novadā, kur TP ir tikai trešā aiz Jaunā laika. Dobeles mērs Andris Elksnītis arī ir no TP. ZZS saraksta līderis Andrejs Spridzāns sacīja, ka sarunas notiks ar visiem domē pārstāvētajiem spēkiem. Arī, viņaprāt, valstī tik kritiskā situācijā nepieciešams nodrošināt stabilu pašvaldības darbu, ko nedrīkst paralizēt cīniņi. Vēl pārliecinošāk ZZS uzvarēja Krāslavas novadā, kur Saeimas deputāta Gunāra Upenieka vadībā ZZS ieguva desmit mandātus, bet TP — tikai vienu. Te abas partijas strādās kopā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas