Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +12 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Tiesa pēc pusgada pārtraukuma mēģinās skatīt Munkevica kukuļošanas lietu

Jūrmalas pilsētas tiesā ceturtdien, 9.novembrī, plkst.10 pēc pusgada pārtraukuma plānota tiesas sēde krimināllietā, kurā par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās apsūdzēts bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un bijušais "Jūrmalas Ātrās palīdzības" valdes loceklis Normunds Pīrants.

Iepriekšējā sēde šajā lietā notika šā gada 20.maijā, kad tiesa nolēma uzdot veikt veselības stāvokļa ekspertīzi Pīrantam, lai noskaidrotu, vai viņa veselības stāvoklis ļauj piedalīties tiesas sēdēs.

Ekspertīze tika veikta, un 27.jūlijā tiesa saņēma tās slēdzienu. Tomēr tiesas priekšsēdētājas palīdze Diāna Liepiņa slēdziena būtību aģentūrai LETA neatklāja. Tāpat saņemto ekspertīzes slēdzienu nevēlējās komentēt Pīranta advokāts Lauris Matisāns.

Šā gada 20.maijā pēc lēmuma pieņemšanas par ekspertīzes noteikšanu tiesa Munkevica un Pīranta lietu noņēma no izskatīšanas. Pats Pīrants todien kārtējo reizi nebija ieradies uz tiesu, turpretim Munkevics bija atnācis.

Prokurore Velta Zaļūksne, kura šajā lietā uztur valsts apsūdzību, aģentūrai LETA pastāstīja, ka sākotnēji viņa lūdza tiesu sadalīt kriminālprocesu, izdalot no tās Pīranta apsūdzību. Tomēr tiesa uzskatīja, ka vispirms būtu jānoskaidro, vai Pīranta veselības stāvoklis vispār ļauj viņam klātienē piedalīties lietas izskatīšanā, tāpēc tika noteikta minētā ekspertīze, skaidroja Zaļūksne.

Apritējis jau pusotrs gads, kopš Munkevics un Pīrants tika apcietināti. Lieta Jūrmalas tiesā nonāca pagājušā gada jūlijā, taču tās izskatīšanu pēc būtības joprojām nav izdevies sākt. Iepriekšējās divas tiesas sēdes pirms 20.maija nācās atlikt, jo veselības problēmu dēļ uz tām nevarēja ierasties Pīrants. Prokurore lūdza Pīranta apsūdzību izdalīt atsevišķā tiesvedībā, taču tiesa šo jautājumu atstāja atklātu.

Saistībā ar paaugstinātu sarežģītību Munkevica un Pīranta lietas izskatīšanai nozīmētas trīs tiesneses - Ilze Freimane, Solvita Glaudāne un Gundega Lapiņa.

Kā ziņots, Pīrants kopā ar Munkevicu tika aizturēti 2010.gada 18.maija vakarā kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa došanu, lai nodrošinātu toreizējam Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā. Kukulis esot piedāvāts partijas "Jaunais laiks" deputātei Ivetai Blauai. Divas dienas vēlāk, 20.maijā, abi aizturētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Pagājušā gada jūlija sākumā, kamēr Pīrants un Munkevics atradās apcietinājumā un izmantoja savas likumā paredzētās tiesības neliecināt, prokurore Zaļūksne viņiem abiem uzrādīja apsūdzības pēc Krimināllikuma 323.panta 2.daļas par kukuļdošanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Par to paredzētais sods ir brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, atņemot tiesības uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem vai bez tā.

Ar advokātu starpniecību gan Pīrants, gan Munkevics aģentūrai LETA darīja zināmu, ka inkriminētos noziegumus viņi neatzīst, proti, nekādus kukuļus nevienam neesot ne devuši, ne piedāvājuši.
Drīz pēc apsūdzību uzrādīšanas krimināllieta tika nodota Jūrmalas pilsētas tiesai.
Munkevicu tiesa pret 50 000 latu drošības naudu no apcietinājuma atbrīvoja pērn augusta sākumā, bet Pīrants pret 40 000 latu drošības naudu brīvībā tika izlaists septembra vidū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas