Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiesa tikai nākamā gada maijā skatīs Skonto būves prasību pret Valsts vides dienestu

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa nākamā gada 25.maijā paredzējusi izskatīt lietu pēc būvkompānijas _Skonto būve _pieteikuma pret Valsts vides dienestu (VVD), aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Skonto būves prasība "pret VVD ir par parāda un līgumsoda piedziņu un paziņojuma par līguma izbeigšanu atzīšanu par prettiesisku un spēkā neesošu ar tā izsniegšanas dienu".

Kā ziņots, Skonto būve jūlija beigās iesniedza tiesā prasības grozījumus, ar kuriem prasība tiek papildināta ar jaunu prasījumu - atzīt par prettiesisku un spēkā neesošu ar tā izsniegšanas dienu, proti, 8.jūliju, VVD paziņojumu par līguma "Vēsturiski piesārņotās vietas "Inčukalna sērskābā gudrona dīķi" projektēšana un sanācijas darbi" izbeigšanu.

6.jūlijā Skonto būve iesniedza prasības pieteikumu tiesā pret VVD par to, ka VVD apzināti pārkāpis līguma nosacījumus un nepamatoti atteicies noteiktajā termiņā veikt apmaksu par martā veiktajiem darbiem Inčukalna sērskābā gudrona dīķu projektā.

Ziemeļu rajona tiesā tika iesniegts prasības pieteikums par darba samaksas un kavējuma līgumsoda piedziņu 1,85 miljonu eiro apmērā.

Jau ziņots, ka, rodoties nesaskaņām starp VVD un iepriekšējo darba izpildītāju Skonto būve, tika apdraudēta Inčukalna gudrona dīķu sanācijas projekta īstenošana. Uzņēmums paziņoja, ka par pašreizējiem līdzekļiem darbu pabeigt nav iespējams, savukārt VVD atteicās piešķirt papildu līdzekļus. Tā vietā VVD lauza līgumu ar darbu izpildītāju un lika pamest projekta īstenošanas vietu. Tomēr uzņēmums to nav darījis.

Lai gan projektam bija jābūt pabeigtam šā gada rudenī, jaunais darbu pabeigšanas termiņš ir 2019.gads.

Uzņēmums rudenī vērsās arī VK ar lūgumu pārbaudīt VVD rīcību, paužot, ka tiek apdraudēta līdzšinējā projekta izpilde un Eiropas Savienības fondu līdzekļu apguve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas