Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Tiesa uzliek pienākumu VARAM un RD sniegt informāciju par spēļu zāļu atļauju sakārtošanu

Augstākā tiesa (AT) uzlikusi par pienākumu Vides un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Rīgas domei trīs mēnešu laikā sniegt Augstākajai tiesai informāciju par veiktajām darbībām spēļu zāļu atļauju sakārtošanā.

AT šodien pieteikumā par labvēlīga administratīvā akta izdošanu – atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Aleksandra Čaka ielā 39, taisīja blakus lēmumu, vēršot VARAM un Rīgas domes uzmanību uz Rīgas domes bezdarbību, neizmantojot ar likumu piešķirtās tiesības, lai veicinātu pašas izdoto noteikumu prasību ievērošanu, aģentūru LETA informēja AT.

VARAM un Rīgas domei uzlikts pienākums trīs mēnešu laikā sniegt AT informāciju par veiktajām darbībām spēļu zāļu atļauju sakārtošanā atbilstoši RD saistošajiem noteikumiem "Rīgas vēsturiskā centra un tā aizsardzības zonas teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi".

AT lēmumā norāda, ka, stājoties spēkā šiem noteikumiem RD faktiski ir norobežojusi piekļuvi azartspēļu tirgum Rīgas vēsturiskajā centrā jauniem komersantiem, tomēr vairāk nekā desmit gadu garumā nav veikusi praktiski nekādas darbības, lai sakārtotu noteikumos minētās teritorijas atbilstoši noteikumu prasībām.

Arī Rīgas teritorijas plānojuma izstrāde piecu gadu garumā nav vainagojusies ar vērā ņemamiem rezultātiem. Šī Rīgas domes bezdarbība ir novedusi pie prettiesiskas situācijas, kurā Rīgas vēsturiskajā centrā bez termiņa ierobežojuma turpina darboties 30 spēļu zāles, bet septiņi komersanti ir nostādīti priviliģētā stāvoklī azartspēļu organizēšanā šajā rajonā, jo jauni komersanti šajā teritorijā netiek ielaisti.

Līdz ar blakus lēmumu, Augstākā tiesa atstāja negrozītu Administratīvās apgabaltiesas 2015.gada 9.marta spriedumu, ar kuru noraidīts pieteikums par labvēlīga administratīvā akta izdošanu - atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai Aleksandra Čaka ielā 39.

Jau ziņots, ka ar Rīgas domes lēmumu tika atteikts izsniegt pieteicējai - SIA NB - atļauju spēļu zāles atvēršanai Rīgā, Aleksandra Čaka ielā 39. Lēmums pamatots ar apstākli, ka minētā vieta ir pielīdzināma Azartspēļu un izložu likumā norādītajām vietām, kur azartspēles nav atļauts organizēt.

Pieteicēja vērsās Administratīvajā rajona tiesā ar pieteikumu par labvēlīga administratīvā akta izdošanu, proti, atļaujas izsniegšanu spēļu zāles atvēršanai. Administratīvā rajona tiesa pieteikumu apmierināja. Tomēr apelācijas sūdzībā Rīgas dome izvirzīja jaunu argumentu par spēļu zāles atvēršanas neiespējamību minētajā adresē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas