Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Tiks paziņoti čeku loterijas pirmā mēneša uzvarētāji

Svētdien TV3 raidījuma Superbingo laikā tiks paziņoti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotās čeku loterijas pirmā mēneša izlozes uzvarētāji, aģentūru LETA informēja VID.

Čeku loterijas jūlija izlozē piedalās 1 731 070 attaisnojuma dokumenti - čeki, kvītis, biļetes. Raidījuma Superbingo sākums ir plkst.10.

Raidījuma laikā tiks paziņoti mēneša galvenās naudas balvas 10 000 eiro vērtībā, trīs naudas balvu 5000 eiro vērtībā, 50 naudas balvu 100 eiro vērtībā, kā arī 72 Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku balvu, kuru vidū ir dāvanu kartes, pakalpojumi un dažādas praktiski noderīgas lietas, ieguvēji.

VID aģentūrai LETA skaidroja, ka uzvarētājus jau iepriekš automātiski izvēlēsies dators un raidījuma Superbingo laikā ierakstā tiks parādīta visu laimestu ieguvēju tālruņu numuru daļa. Pēc raidījuma uzvarētāji saņems SMS ar paziņojumu par laimestu.

Uz aģentūras LETA jautājumu, kas notiks tad, ja par loterijas uzvarētāju dators izvēlēsies fiktīvus čekus, VID norādīja, ka visi nederīgie čeki - ar izdomātām summām, izdomātiem nodokļu maksātāju numuriem utml., - tiks atsijāti jau pirms izlozes.

Katru mēnesi no visiem mēneša izlozē neuzvarējušajiem čekiem dators izlozēs 10 čekus, kuri tiks virzīti uz gada izlozi. Arī par to čeku iesniedzēji tiks informēti ar SMS un gadījumā, ja čeka iesniedzējs piekrīt dalībai gada izlozē, tad viņam 14 dienu laikā jāiesniedz čeks VID, vai jāreģistrē čeks Elektroniskās deklarēšanas sistēmā. Pēc tam čeks vairs nav jāglabā.

Ņemot vērā, ka 2019.gadā čeku loterija norisinājās nepilnu gadu, tad attiecīgi arī gada izlozes naudas balvas, kas tiks izlozētas 2020.gada sākumā, būs uz pusi mazākas, proti, viena naudas balva 10 000 eiro vērtībā, četras naudas balvas 5000 eiro vērtībā un piecas naudas balvas 1000 eiro vērtībā.

Jūlija izlozei dažādas balvas pieteikuši 14 uzņēmumi, augusta izlozei, kas notiks šī gada 11.septembrī - 15 uzņēmumi. Patlaban VID aicina uzņēmumus pieteikt savas balvas septembra izlozei, kas notiks šī gada 11.oktobrī.

Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki līdz pat 22.augustam vēl var pieteikt savas balvas septembra izlozei, kas notiks šī gada 11.oktobrī. Informācija par to, kā pieteikt savas balvas, pieejama VID tīmekļvietnes sadaļā Padziļinātās sadarbības programma. Uzņēmumu un papildu balvu sarakstu var aplūkot čeku loterijas tīmekļvietnē Balvas.

Čeku loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma. Lai piedalītos čeku loterijā un pretendētu uz dažāda apmēra naudas laimestiem, kā arī uz Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku - dažādu Latvijas uzņēmumu sarūpētajām papildu balvām, tīmekļa vietnē www.cekuloterija.lv ir jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz piecus eiro.

Loterijas rezultāti tiks publicēti arī tīmekļvietnē www.cekuloterija.lv un www.latloto.lv. Tāpat mēneša balvu ieguvējiem un gada izlozei izvirzītajiem loterijas dalībniekiem tiks izsūtītas īsziņas uz reģistrācijas brīdī norādīto mobilā tālruņa numuru.

Čeku loterijas mērķis ir veicināt godīgu konkurenci un labprātīgu nodokļu saistību izpildi, mudinot pircējus pieprasīt čekus un kvītis par iegādātajām precēm un saņemtajiem pakalpojumiem, tādējādi veicinot kultūras maiņu sabiedrībā. Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi, taču citur pasaulē ir visnotaļ izplatīta prakse, kas devusi pozitīvus rezultātus gan attiecībā uz sabiedrības rīcības maiņu, gan ieņēmumiem valsts budžetā. To organizē VID, informatīvi atbalsta VAS Latvijas Loto.

Top komentāri

Derglis
D
Tiek paziņota čekas loterijas pirmā izloze. Trīs laimīgos oficiāli izņems no čekas maisiem un pasludinās par nevainīgiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas