Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Triju dienu laikā palīdzība sniegta vairāk nekā 15 futbola skolas vasaras nometnes bērniem Valmierā

Triju dienu laikā kopš 4.jūnija Valmierā ātrās palīdzības mediķi snieguši palīdzību vairāk nekā 15 bērniem, kuri piedalījušies futbola skolas Metta nometnē, aģentūrai LETA pastāstīja Vidzemes slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Benita Brila.

Kā ziņots, sākotnēji Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) palīdzību sniedzis 17 bērniem, kuriem bija aizdomas par saindēšanos ar pārtiku.

Kā ziņots, par notikušo NMPD informējis Slimību profilakses un kontroles centru (SPKC). Kā skaidroja SPKC pārstāve Laura Ševčenko, aizvakar, 4.jūnijā, kopumā desmit bērni sūdzējušies par sliktu dūšu un vemšanu, astoņi no viņiem nogādāti slimnīcā tālākām pārbaudēm, bet vēlāk pieci no viņiem hospitalizēti. Savukārt tajā pašā nometnē nākamajā dienā, 5.jūnijā, palīdzība bijusi nepieciešama vēl septiņiem bērniem, no kuriem visi bijuši zēni astoņu līdz deviņu gadu vecumā.

Brila sacīja, ka kopā trijās dienās kopš 4.jūnija palīdzība sniegta vairāk nekā 15 nometnes dalībniekiem, kas uzņemti slimnīcā ar sūdzībām par vemšanu vai caureju. Patlaban slimnīcā uzturas divi nometnes dalībnieki, pārējie pēc medicīniskās palīdzības saņemšanas jutušies labāk un izrakstīti no slimnīcas.

Futbola skolas Metta nometnes vadītāja Maira Mihelsone aģentūrai LETA pastāstīja, ka sliktās pašsajūtas iemesls ir ikdienišķs vīruss, kas, 77 nometnes dalībniekiem uzturoties vienviet, stiprās saules un karstuma ietekmē aktīvi izplatījies. "Nav tik traki, kā izklausās. Ja bērni ar šo vīrusu saslimtu mājās, vienreiz varbūt izvemtos un nākamajā rītā ietu uz skolu. Tā arī tagad tie, kas sākumā tika ielikti slimnīcā, iznākot no slimnīcas, jau atgriežas nometnē," pastāstīja Mihelsone.

Vīrusu kā bērnu saslimšanas iemeslu apstiprinājuši arī analīžu rezultāti, ko ceturtdienas pēcpusdienā saņēmuši slimnīcas darbinieki, pastāstīja Brila. "Vīruss nav smags, no tā ātri atgūstas, bet tas ir ļoti lipīgs," pastāstīja Brila.

Patlaban situācija nometnē tiek kontrolēta, pastāstīja Mihelsone. Lai arī problēma nav konstatēta pārtikā, ir mainīta ēdienkarte, tāpat uzmanīta arī nometnes dalībnieku veselība. "Tiek darīts viss, lai nodrošinātu bērnu labsajūtu un labi pavadītu laiku nometnē," apgalvoja Mihelsone.

SPKC ir sācis epidemioloģisko izmeklēšanu. Līdz šim veiktas pārbaudes uz rota vīrusu - tās bijušas negatīvas.

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) patlaban pārbauda kafejnīcu, kura nodrošina bērnu ēdināšanu vienā no vasaras nometnēm Valmierā un kurā konstatēti atsevišķi pārkāpumi, informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

"PVD saņēma informāciju par vairākiem bērnu saslimšanas gadījumiem bērnu vasaras nometnē Valmierā. Šobrīd PVD veic pārbaudi kafejnīcā, kas nodrošina bērnu nometnes dalībnieku ēdināšanu. Līdzšinējā pārbaudē kafejnīcas telpu higiēna ir atzīta par atbilstošu prasībām, taču inspektori ir konstatējuši atsevišķus pārkāpumus tehnoloģisko procesu, kas saistīti ar ēdienu gatavošanu, ievērošanā, kā arī atsevišķu pārtikas produktu izsekojamībā," sacīja Meistere.

PVD pārstāve norādīja, ka inspektori ir paņēmuši pārtikas paraugus un nosūtījuši tos laboratoriskai izmeklēšanai.

(informācijas avots precizē saslimušo bērnu skaitu; pievienota 6.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas