Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija
Pretēji īpašnieka teiktajam Zentenes pilī joprojām nav veikti remontdarbi

Tukšie solījumi Zentenes pilī

Aptuveni pusotras stundas braucienā no Rīgas atrodas Zentenes pagasts. Pēc Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes datiem, tur ir mazākais iedzīvotāju skaits Tukuma novadā – šā gada sākumā Zentenes pagastā bija mazāk nekā 500 iedzīvotāju. 2009. gadā mazā skolēnu skaita dēļ tika aizvērta Zentenes pamatskola, kas atradās Zentenes pils ēkā. Pašu ēku pēc nepilniem diviem gadiem – 2011. gada aprīlī – pašvaldība par 131 tūkstoti latu (186 tūkstošiem eiro) pārdeva Krievijas pilsonim Sergejam Bestuževam. Pirkuma līgumā tika noteikts, ka jaunajam īpašniekam triju gadu laikā jāuzlabo ēkas tehniskais stāvoklis ne mazāk kā par diviem miljoniem eiro, tomēr nekādi uzlabojumi joprojām nav veikti. Sēmes un Zentenes pagasta pārvaldes vadītāja Silvija Rabkēviča Dienai atzīst, ka saziņa ar Bestuževu nevedas raiti, bet iespēja tiesas ceļā no viņa piedzīt zaudējumus, kas radušies, pili savlaicīgi neapsaimniekojot un neieguldot tās atjaunošanā paredzētos līdzekļus, esot niecīga.

Top komentāri

Zane
Z
Tas jau ir tipisks gadījums, kad tiek nopirkta uzturēšanās atļauja Eiropas savienībā. Tai līdzi nāk kaut kāds īpašums, kas pircēju vispār neinteresē. Šādu nopirktu un faktiski pamestu īpašumu Latvijā ir daudz. To īpašnieki ar iegūtajām uzturēšanās atļaujām dzīvo kaut kur Francijā vai Itālijā un viņiem nospļauties par šiem īpašumiem. Pie šīs situācijas ir vainīgi tikai tie, kuri lēma par iespēju tādā veidā iegūt uzturēšanās atļaujas.
Novērotājs
N
Zentenes pils- kolosāls klasicisma arhitektūras paraugs. "Īpašnieks" to ir nolaidis līdz kliņķim. Ko saka viņa pārstāvji Latvijā, ja tādi ir?
Sūdīgs līgums, ja
S
neparedz līgumsodu par ieguldīšanas pienākuma neizpildīšanu. Vajadzēja līguma līgumsodu un Latvijas tiesu strīdu izšķiršanai Pagasts to būtu spējis uzspiest) un piedzītu tā, ka nograb vien. Piedziņu vērstu uz pili kā vienīgo parādnieka mantu Latvijā, to atkal pārdod izsolē. Un lieta darīta. Un pils jaunam īpašniekam ar jaunām cerībām par tās sakārtošanu. Bet mūsu politiķi visu dara sūdīgi, un viss darītais, arī šajā gadījumā, beidzas sūdīgi...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas