Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

TV3: Finanšu ministrija varētu atcelt atalgojuma griestus valsts pārvaldē

Finanšu ministrija (FM) varētu atcelt atalgojuma griestus valsts pārvaldē, taču kopējos izdevumus algām palielināt nedrīkst, sestdien vēstīja TV3 ziņu raidījums.

Valsts pārvaldē 2600 cilvēku darbu nomainījuši pret privāto sektoru. Ja ierēdņu aizplūšana turpināsies, un valsts pārvaldē nebūs vairs profesionāļi, ir apdraudēta Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā veiksmīga norise.

Finanšu ministrija atzinusi, ka krīzes laikā pieņemtā vienotā atalgojuma sistēma bijusi kļūdu, un tā neļauj algot labākos darbiniekus. Situāciju iecerēts mainīt. Finanšu ministrs Andris Vilks ("Vienotība") atzinis, ka, nemainot sistēmu, valsts pārvalde cietīs.

Vidējā alga valsts pārvaldē samazinājusies no 585 latiem 2008.gadā līdz 458 latiem pašlaik. Premjera alga 1900 latu mēnesī ir ieņēmumu griesti valsts pārvaldē. Vilks sola, ka griestus varētu atcelt, tā vietā nosakot atalgojuma amplitūdu, taču kopējo finansējumu atalgojumam valsts pārvaldē nedrīkst palielināt, tādēļ, lai prēmētu spējīgākos, plānots atlaist darbiniekus.

"Algu samazināšana vairs nestrādās, iestādei ir jāizdomā, kas ir cilvēki, kuriem ir jāpaceļ algas, un kādās jomās cilvēku skaitu varētu mazināt. Tas būtu, visticamākais, labākais risinājums, tad nebūtu ilūzijas," teicis Vilks.

Lai gan sistēmas maiņa būs nākamās valdības pārziņā, Vilks prognozēja, ka tās varētu stāties spēkā jau nākamajā gadā. Spējīgākajiem ierēdņiem ienākumi varētu pieaugt pat vairāk nekā par50%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas