Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +17 °C
Smidzina
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Ugunsdzēsēji joprojām strādā Ganību dambī, kur pagājušajā nedēļā aizdegās titāna skaidas

Ugunsdzēsēji joprojām turpina darbu Rīgā, Ganību dambī, kur 7.augustā aizdegās angāri ar titāna skaidām.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) aģentūru LETA informē, ka notikuma vieta joprojām tiek uzraudzīta ar granti apklātā kaudze, jo, kamēr temperatūra nav tajā nokritusies līdz līmenim, ka nav iespējama atkārtota aizdegšanās, pastāv bīstamība, ka, piekļūstot skābeklim, degšana var atkārtoties.

LETA jau ziņoja, ka 7.augustā plkst.13.53 VUGD saņēma izsaukumu par ugunsgrēku Rīgā, Ganību dambī. Bija aizdegušies vairāki angāri, produkcija un iekārtas kopumā 1550 kvadrātmetru platībā. Apkārtnē bija izveidojies spēcīgs sadūmojums.

Angāros bija titāna skaidas, kuras nav ieteicams dzēst ar ūdeni, tāpēc tās tika apbērtas ar smiltīm, novēršot skābekļa piegādi un atklātu degšanu.

Ar liesmām cīnījās 40 ugunsdzēsēji glābēji ar astoņām autocisternām, divām autokāpnēm, kā arī šlūteņu un putu specializēto automobili. Notikuma vietā strādāja arī pašvaldības uzņēmumi ar smago tehniku. Ugunsgrēku lokalizēt izdevās trešdien plkst.18.36. Pēc tam VUGD sāka teritorijas novērošanu un apklāto kaudžu monitoringu ar termokameru un bezpilota gaisa kuģiem.

Minēto objektu apsaimnieko SIA "LLR-Ecotech". Uzņēmuma pārstāvji aģentūrai LETA stāstīja, ka degošais angārs ticis izmantots kā metāllūžņu noliktava. Neesot skaidrs, kāpēc izcēlies ugunsgrēks, taču angārs esot nodedzis gandrīz pilnībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas