Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ušakovs ārstniecības izdevumus prasīs no valsts; saziedoto atdos bērniem

Ja Veselības norēķinu centrs (VNC) atgriezīs Rīgas domes priekšsēdētājam Nilam Ušakovam izdevumus par ārstēšanos Vācijas klīnikā, mērs sabiedrības saziedotos 180 000 latu ziedos labdarībai, portālu Diena.lv informēja mēra preses sekretāre Anna Kononova.VNC ir iesniegtas izziņas no Berlīnes klīnikas_ Charite _par N. Ušakova ārstēšanas gaitu. Saskaņā ar Latvijas Republikā spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem, katrs valsts pilsonis  var pretendēt uz valsts palīdzību gadījumos, kad ir nepieciešama ārstēšanās ārvalstīs un šo nepieciešamību ir konstatējis  ārstu konsīlijs.

Pamatojoties uz iesniegtajiem dokumentiem, VNC  lems par iespējamo palīdzību un tās apjomu.  N.Ušakova gadījumā tieši ārstējošo slimnīcas ārstu konsilijs konstatēja nepieciešamību pēc turpmākas ārstēšanās nodrošināšanas ārvalstīs, pārvedot viņu uz slimnīcu Vācijā.

Uzreiz pēc traģiskā notikuma N.Ušakova ģimene vērsās pie sabiedrības ar aicinājumu palīdzēt savākt līdzekļus viņa ārstēšanai ārzemēs. Kopumā ir saziedoti 180 000 latu. Kopējās ārstēšanas izmaksas būs zināmas tuvākajā laikā, kad slimnīca sagatavos rēķinu.

N.Ušakovs no saviem līdzekļiem segs rehabilitācijas izmaksas. Savukārt visi līdzekļi, kas paliks pāri no saņemtajiem ziedojumiem, tiks novirzīti labdarībai, konkrēti – bērniem, kam ir nepieciešama ārstēšana ārvalstīs, bet, kuri dažādu iemeslu dēļ, nevar saņemt atbalstu no valsts.

Gadījumā, ja no VNC tiks piešķirts līdzfinansējums N.Ušakova ārstēšanas izdevumu apmaksai, palīdzību varēs saņemt lielāks bērnu skaits.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas