Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Uz ECB padomes sēdi Rimšēviča vietā devusies Razmusa

Uz Eiropas Centrālās bankas (ECB) padomes sēdi Frankfurtē devusies Latvijas Bankas prezidenta vietniece Zoja Razmusa, aģentūrai LETA pavēstīja Latvijas Bankas preses sekretārs Jānis Silakalns.

Viņš arī norādīja, ka Latvijas Bankas prezidentam Ilmāram Rimšēvičam, pret kuru Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) ir sācis kriminālprocesu par kukuļņemšanu, ir liegums pildīt amata pienākumus.

"Mums pašlaik nav ziņu, ka būtu liegts nākt uz Latvijas Banku un kontaktēties ar kolēģiem, tomēr šodien viņš neatrodas Latvijas Bankas telpās. Latvijas Banka konsultējas ar KNAB, lai iegūtu detalizētu informāciju par visiem aspektiem, kas saistīti ar drošības līdzekli," piebilda Silakalns.

Vienlaikus viņš arī uzsvēra, ka Latvijas Bankas darbā problēmas nav konstatētas. "Nacionālās bankas darbs ir labi pārvaldīts, ko nodrošina lemtspējīga padome un valde, kura rūpējas par operatīvo vadību," teica Latvijas Bankas preses sekretārs.

Vēl otrdien Latvijas Televīzijas raidījumā Viens pret viens Rimšēvičs uz žurnālista jautājumu, vai trešdien plāno doties uz ECB padomes sēdi, kaut viņam piemērots liegums pildīt amata pienākumus un liegums izbraukt no valsts, atbildēja nekonkrēti.

ECB padomes sēde noritēs divas dienas.

Jau ziņots, ka Rimšēvičs turēts aizdomās pēc Krimināllikuma 320. panta 4. daļas par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu lielā apmērā. Par iespējamo nozieguma atbalstīšanu aizturēts un vēlāk atbrīvots uzņēmējs Māris Martinsons. Uzņēmējam piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Diena par krimināllietu, kas pirmo reizi oficiāli sasaista Rimšēviča un Martinsona vārdus, vēstīja sestdien.

Rimšēvičs otrdien sasauca preses konferenci, kuras laikā sev izvirzītās apsūdzības noraidīja, kā arī pieminēja, ka viņam esot izteikti nāves draudi.

 

 

Top komentāri

pepe
p
nu, re, cik LB prezidentam ir formāls amats, ka tik viegli aizvietot un viss darbojas! kādēļ tad maksāt tādu amatalgu mēnesī?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas