Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Uz KNAB priekšnieka amatu varētu pretendēt ar Militāro policiju saistīta persona

Konkursā uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka amatu varētu būt pieteikusies arī ar Militāro policiju saistīta persona, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. Tāpat izskan pieļāvums, ka izšķiroša virzība KNAB priekšnieka kandidāta atrašanā un virzīšanā apstiprināšanai varētu notikt līdz Jāņiem. Netiek izslēgta iespēja, ka laikā līdz Līgo svētkiem atbildīgās komisijas pagaidām vēl izraugāmais kandidāts varētu apmeklēt Saeimas frakcijas, lai skaidrotu redzējumu par saviem darbības plāniem.

Militārā policija ir Nacionālo bruņoto spēku (NBS) vienība, kas sniedz atbalstu vienību komandieriem militāro pasākumu drošības un kārtības nodrošināšanā, veic izdarīto noziedzīgo nodarījumu izmeklēšanu un veicina šo un citu pārkāpumu apstākļu novēršanu, nodrošina objektu un kravu apsardzi, kolonnu pavadīšanu un militārā transporta kustības kontroli.

Militārās policijas uzdevumos ietilpst arī Valsts prezidenta un svarīgu valsts amatpersonu apsardze, liecina NBS mājaslapā publicētā informācija.

LETA iepriekš vēstīja, ka uz priekšnieka amatu varētu būt pieteikušies atsevišķi prokurori un drošības dienestu darbinieki.

Oficiāli pieteikto pretendentu pārstāvētās nozares un vārdi netiek atklāti. Konkursā uz KNAB priekšnieka amatu pieteikušies deviņi kandidāti.

Konkursa pirmās kārtas otrā komisijas sēde paredzēta 25.maijā plkst.14, taču kā iepriekš norādījis Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis, tad nākamie soļi vērtēšanas procesā ir atkarīgi arī no drošības iestāžu veiktajām pārbaudēm, lai noskaidrotu pretendentu atbilstību pārējām likumā noteiktajām prasībām.

Top komentāri

Ventspils muļļ
V
smagajos noziegumos apsūdzētajam būs derīgs viens
Talmaks
T
Latvija KNAB tika izveidots pec ES un ASV spiediena, it ka ar merki, lai apkarotu Latvija korupciju, Latvijas valsts izlaupisanu un latviesu tauats iznicinasanu, tacu visiem sapratigiemm cilvekiem Latvija ir redzams, ka sis organizacija KNAB ir maksligs un impotents veidojums, kurai, visticiamak ir kaut kadi mums neredzami politiskie merki, tikai ne noziedzibas apkarosana Latvija, tapec, mans ierosinajums ir, nekavejoties likvidet KNAB un atjaunot pie Latvijas Policijasa departamentu, kurs nodarbotos ar Ekanomisko noziegumu likvidaciju Latvija un tas butu tikai logiski, jo Latvijas Policijas pamatdarbs ir sekot un noverst Latvijas valsts teritorijas ikviena veida noizegumus vai tie butu kriminalnoziegumi, vai ekanomiskie noziegumi, tacu Latvijas debilie, idiotiskie prezidenti, minstri, deputati, ieredni to nav spejigi saprast, tapat ka sie idioti nav spejigi atjaunot sizofrenika E.Repses likvideto Celu fondu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas