Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Vaidere: Nedrīkst pieļaut dubultsatandartus ES attieksmē pret Krieviju

Eiropas Savienības (ES) nostājai saistībā ar pārkāpumiem decembra sākumā notikušajās Krievijas Domes vēlēšanās ir jābūt daudz stingrākai, un nedrīkst pieļaut dubultstandartus attieksmē pret Krieviju un citām valstīm, kur pieļauti līdzīgi pārkāpumi vēlēšanās, Rietumu Radio atzina Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Inese Vaidere (V).

Viņa izteica cerību, ka vēlēšanu rezultātu viltošanas gadījumi Krievijā ietekmēs arī šodien paredzēto ES un Krievijas līderu tikšanos.

Jau ziņots, ka EP 13.decembrī pieņēma rezolūciju, kurā aicina rīkot Krieviju jaunas, brīvas un taisnīgas Domes vēlēšanas un nekavējoties pilnībā izmeklēt visus ziņojumus par krāpšanu un iebaidīšanu vēlēšanu laikā 4.decembrī.

"ES augstākās pārstāves ārlietās un drošības politikas jautājumos Ketrinas Eštones klātbūtnē uzsvēru, ka nepietiek ar viņas līdzšinējo paziņojumu, ka notikušais Krievijā vieš bažas un savienības rīcībai saistībā ar masveida pārkāpumiem vēlēšanās un rezultātu viltojumiem ir jābūt daudz stingrākai," sacīja Vaidere, kura ir viena no rezolūcijas autorēm.

Deputāte arī uzsvēra, ka nedrīkst pieļaut dubultstandartus ES attieksmē pret Krieviju un citām valstīm, kur notikuši vēlēšanu pārkāpumi. "Eiropas savienība asi nosodīja vēlēšanu pārkāpumus Baltkrievijā, Ukrainā, Kirgistānā. Taču pret Krieviju, kur mēs redzam tieši to pašu un brutālu izturēšanos pret 80 000 cilvēku, kuri izgāja ielās, protestējot pret šīm nelikumībām vēlēšanās, ES valdošās institūcijas bija piesardzīgas."

Vienlaikus EP deputāte atzina, ka nav pārlieku liela optimiste, ka attieksme pret Krieviju varētu būtiski mainīties. "Diemžēl vairākas valstis ir ilūzijās par to, ka ekonomiskā sadarbība ar Krieviju būs veiksmīgāka tad, ja tās caur pirkstiem skatīsies uz politisko situāciju un valstī notiekošajiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Es ceru, ka izdosies atvērt acis tādām valstīm kā Francija, Vācija, Itālija, kas bijušas pārāk labvēlīgas Krievijai, un ceru, ka ar laiku šie dubultstandarti izzudīs."

Kā uzskata Vaidere, "kamēr mēs redzam šos brutālos cilvēktiesību pārkāpumus", nav iespējams sākt sarunas ar Krieviju par bezvīzu režīma ieviešanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas