Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Valdība atrod ugunsdzēsības auto iepirkumam nepieciešamos 7,6 miljonus eiro

Valdība otrdien atbalstīja 2,51 miljonu eiro pārdali šogad un piecu miljonu eiro pārdali 2025.gadā Iekšlietu ministrijai (IeM) sešu ugunsdzēsības autocisternu ar pacēlāju un to komplektācijā esošo aprīkojumu iegādei.

Lai turpinātu speciālo transportlīdzekļu un aprīkojuma iegādi, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir veicis iepirkumu un atbilstoši atklāta konkursa rezultātiem ir pieņemts lēmums par līguma slēgšanu ar personu apvienību "Iskados" un "Probus auto" par sešu ugunsdzēsības autocisternu ar pacēlāju un to komplektācijā esošā aprīkojuma iegādi 7 607 028 eiro apmērā, ar piegādes termiņu - ne vairāk kā 14 mēneši no līguma noslēgšanas dienas.

Lai iegādātos šīs autocisternas, VUGD nepieciešams finansējums 2024.gadā ir 2 514 720 eiro un 2025.gadā - 5 092 309 eiro, tajā skaitā 4 390 124 eiro gala maksājumam par piegādātajām ugunsdzēsības autocisternām ar pacēlāju un 702 185 eiro izdevumiem par to komplektācijā esošo aprīkojumu.

Finansējums šim gadam tiks pārdalīts no resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" programmas "Finansējums valsts drošības stiprināšanas pasākumiem".

No šīs pašas programmas paredzēts pārdalīt arī nākamgad nepieciešamos piecus miljonus eiro. Valdība atbalstīja šādu pārdali. Vienlaikus nākamajam gadam nepieciešamā finansējuma nodrošināšanai, IeM jāsagatavo un jāiesniedz attiecīgi finansējuma pārdales priekšlikumi Finanšu ministrijā likumprojekta "Par valsts budžetu 2025.gadam un budžeta ietvaru 2025., 2026. un 2027.gadam" izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas