Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Valdības darbu var arī nepamanīt

Daži pašreizējās valdības ministri jau steigušies pavēstīt par paveikto pirmajās simt dienās, bet īstais datums ir 1. februāris. Simt dienas tradicionāli ir «saudzēšanas laiks» tiem, kuri tikko sākuši darbību, taču valdībā ir vairāki ministri, kas strādājuši jau iepriekš, nerunājot par Valdi Dombrovski, kuram šī jau ir trešā valdība pēc kārtas.

Iedzīvotāji par valdības darbu spriež pēc tā, kas labs vai slikts notiek viņu pašu dzīvē. Protams, var jau spriest pēc tā, kā kurš izskatās televizora ekrānā, prot pastāstīt par sevi vai vismaz atstāt labu iespaidu. Kad sākas reāli soļi, neitrāli noskaņoto paliek mazāk. Piemēram, nesen zvanīja kāds vīrietis, kurš bija ļoti sašutis par ieceri slēgt Infektoloģijas centru. Viņš nebūt ne glaimojoši izteicās par veselības ministri Ingrīdu Circeni. Droši vien ir cilvēki, kuri varētu izteikt pilnīgi pretēju viedokli. Sliktāk ir tad, ja ministru nepazīst un par viņa darbiem nav viedokļa, jo tie vispār nav pamanīti.

Piemēram, jauniete Anna, kuru satieku pie Ministru kabineta, par politiku neinteresējas. Viņai ir vienalga, kādi ministri strādā valdībā, Anna neseko līdzi viņu aktivitātēm: «Īpaši neinteresējos, kaut ko dzirdu, ar to man pietiek. Ja es to nevaru ietekmēt, kāpēc man par to domāt un uztraukties?» Viņa interesējoties par izglītību, bet izglītības un zinātnes ministra vārdu nosaukt nevar. Olafs gan ir dzirdējis par valdības darbu no medijiem: «Šī valdība vismaz mēģina kaut ko reformēt, bet oligarhu ietekme jau nekur nav zudusi. Viņiem ir nauda, bet nauda ir vara.» Vislabāk no ministriem strādājot Edmunds Sprūdžs, jo sākot sakārtoties pašvaldību lietas. Jautāta par valdības darbu, Skaidrīte atvaicā: «Vai tad viņi vispār strādā?» Jaunie tagad plēšoties pēc amatiem, piemēram, Klāvs Olšteins. Skaidrīte uzskata, ka Saeimas ārkārtas vēlēšanas un tām sekojusī valdības maiņa bija kļūda. No esošajiem ministriem vienīgais, kurš kaut ko mēģinot darīt, esot finanšu ministrs Andris Vilks. Pavisam cits skatījums ir Rihardam, kurš saka, ka drīz jau valdībai būšot jāiet projām, jo tās efektīvākais darba posms pagājis. No jaunajiem ministriem viņš ievērojis iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, tāpat satiksmes ministrs Aivis Ronis esot spilgta personība. Vismaz vizuāli, piebilst Rihards. Visbeidzot satieku Jāni, kurš uzskata, ka šī valdība neatšķiras no iepriekšējās, bet viņš arī neesot cerējis, ka atšķirsies. «Man ir ļoti liela vienaldzība, kas notiek ar viņiem. Vajag skatīties, kas notiek ar bērniem, kāda ir demogrāfiskā situācija,» uzsver Jānis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas