Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

VARAM lūdz Ģenerālprokuratūrai izvērtēt Rīgas domes amatpersonu rīcību

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), ņemot vērā publiski izskanējušo informāciju par to, ka Rīgas domes (RD) amatpersonas neplāno piedzīt zaudējumus no bijušiem SIA Rīgas satiksme valdes locekļiem, lūdz Ģenerālprokuratūrai izvērtēt RD amatpersonu rīcību, informē VARAM ministra Jura Pūces (A/P) padomniece Agnese Vārpiņa.

''Pēc publiski izskanējušās informācijas, ka advokātu biroja Novius veiktajos audita materiālos par uzņēmumu Rīgas satiksme identificēti vairāki pārkāpumi, kas var kalpot par pamatu, lai pret bijušo uzņēmuma valdi vērstos ar civilprasību tiesā par zaudējumu piedziņu,'' ziņo VARAM. 

''Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likums nosaka, ka valdes un padomes loceklis atbild par kapitālsabiedrībai nodarītajiem zaudējumiem, ja viņš nav rīkojies atbilstoši labas un atbildīgas pārvaldības principiem. Rīgas domes amatpersonām, kas šobrīd pilda kapitāla daļu turētāja pārstāvja pienākumus Rīgas satiksmē, balstoties uz Komerclikumu, ir pienākums celt prasību pret valdes vai padomes locekļiem, kas ir nodarījuši zaudējumus kapitālsabiedrībai Rīgas satiksme,'' medijiem ziņo ministra padomniece.

Līdz ar to VARAM uzskata, ja ir konstatēti pārkāpumi bijušo Rīgas satiksme valdes locekļu darbībā un tie ir radījuši būtisku finansiālu kaitējumu uzņēmumam, tai skaitā rīdzinieku nodokļu maksātāju interesēm, tad Rīgas satiksmes kapitāldaļu turētājam Vadimam Baraņņikam, kuram vienīgajam ir tiesības pieņemt lēmumu, būtu nekavējoties jāvēršas tiesā par zaudējumu piedziņu no bijušajiem valdes locekļiem. Ja atklāti pārkāpumi un prasība tomēr netiek celta, tad kapitāldaļu turētāja Baraņņika  rīcībā ir saskatāms Krimināllikuma 319.panta pārkāpums, proti, valsts amatpersonas bezdarbība.

Top komentāri

Kas vērtēs šo
K
http://www.labdien.lv/cik-izmaksa-ministrijas-viedoklim-pieskanoti-petijumi/
hm
h
Nevajadzētu te demonstrēt savu aprobežotību un komentārā iepīt savu "gudro" viedokli par lietu, kurai nav nekāda sakara ar tēmu.
Atbildība un atbildība
A
Kurš izvērtēs "politiskās atbildības" ekonomisko, finansiālo un morālo kaitējumu, kas radīsies un jau rodas no idiotiskas administratīvās reformas veikšanas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas