Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Varētu ierobežot darījumu skaitu, kas ļauj izsniegt uzturēšanās atļaujas

Darījumu skaitu, pret kuriem tiek izsniegtas termiņuzturēšanās atļaujas, varētu ierobežot ar kvotas palīdzību, - šāda iespēja apspriesta Ministru prezidenta Valda Dombrovska (Vienotība) tikšanās laikā ar Nacionālās apvienības (NA) pārstāvjiem.

Premjerministra preses sekretārs Mārtiņš Panke portālam Diena.lv skaidroja, ka kvota varētu tikt noteikta darījumiem, pret kuriem tiek izsniegtas uzturēšanās atļaujas. Ekonomikas ministrijas aplēses liecina, ka uz vienu darījumu tiek izsniegtas 2,34 uzturēšanās atļaujas.

Kā atskaites punkts tālākām diskusijām par uzturēšanās atļaujām varētu būt pagājušajā gadā notikušo darījumu skaits, proti, 900 darījumi, pret kuriem izsniegtas termiņuzturēšanās atļaujas, sacīja Panke.

NA viens no līderiem Raivis Dzintars portālam Diena.lv teica, ka pozitīvi novērtē to, ka premjers ir nācis klajā ar priekšlikumu par kvotām, kas nozīmē "reālu darījumu skaita ierobežošanu, kas nebūtu iespējama, ja nebūtu bijusi Nacionālās apvienības prasība termiņuzturēšanās atļauju jautājumā". 

Tomēr premjera piedāvātais kvotas apjoms esot krietni par lielu un nevarot apmierināt NA. Dzintars gan neatklāja, kāds kvotas apjoms varētu būt pieņems NA, tāpēc sarunas šajā jautājumā tuvākajās nedēļās turpināsies.

"Mēs varam pozitīvi novērtēt to, ka ir saruna par reāliem ierobežojumiem, nevis tikai kosmētiski uzlabojumi kā sliekšņa pacelšana," pauda NA pārstāvis.

Tā kā vēl nav panākts lēmums, ar ko, pēc NA domām, būtu pietiekami būtiski ierobežota termiņuzturēšanās atļauju izsniegšana, NA vienīgais ministrs valdībā Jānis Bordāns otrdien valdības sēdē neatbalstīšot 2014.gada budžeta projektu. Pēc tam, turpinot sarunas par termiņuzturēšanās atļauju kvotu skaitu, NA cer panākt apmierinošu lēmumu, lai 1.lasījumā Saeimā budžetu jau varētu atbalstīt, klāstīja Dzintars. 

Jau vēstīts, ka iepriekš NA un Reformu partija vienojās, ka 2014.gadā pakāpeniski jāpārtrauc uzturēšanās atļauju piešķiršana ārvalstniekiem par nekustamā īpašuma iegādi, pārejas posmā no šiem darījumiem būtiski palielinot valsts ienākumus. Tā bija viena no abu politisko spēku kopīgajām prasībām 2014.gada valsts budžeta veidošanas procesā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas