Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 18. septembris
Liesma, Elita, Alita

Veiksmes formula – pielāgošanās ātrums

Viņaprāt, vienlaikus straujais pasūtījumu pieaugums Bolderāja Serviss produkcijai gan neraksturo tirgus atgūšanos no stagnācijas, jo tiek īstenots ar liela, jau esoša uzņēmuma ražoto mēbeļu pircēja sezonas iepirkumiem un vairāku jaunu Lielbritānijas pircēju piesaisti. "Varbūt pārsteidzoši, bet izdevās piesaistīt arī vienu jaunu klientu no Zviedrijas. To var uzskatīt par klientu aktivitāti, kas saistīta ar iepriekš izstrādātajiem jauniem mēbeļu paraugiem, kuru tapšanā 2023. gadā tika ieguldīts ļoti daudz pūļu. Protams, par to, kādus augļus tie nesīs ilgtermiņā, vēl pāragri spriest," piesardzīgs ir V. Krauklis

Investēs pusotru miljonu

Lai arī pašreizējos apstākļos jaunas investīcijas nav plānotas, ideju par tām V. Krauklim gan netrūkst kādiem gadiem pieciem uz priekšu. «Tiks pabeigti jau iesāktie investīciju projekti, kas vērsti uz darba ražīguma paaugstināšanu,» uzsver uzņēmējs.

Kopumā pie 2024. gada plānotā 9 miljonu eiro neto apgrozījuma kopējā investīciju portfeļa lielums ir 1,5 miljoni eiro. «Šāds investīciju apjoms ir saistīts ar digitalizāciju (jau ir nomainīta serveru infrastruktūra un tiek izstrādāti digitālie risinājumi) un tehnoloģisko (jau nomainīta līmēšanas iekārta, sākam izmantot korpusa presi mēbeļu montāžai) bruņojumu,» tā V. Krauklis. Viņaprāt, šāgada nogale varētu būt karsts laiks, jo būs jāspēj veikt jauno līniju montāžu un digitalizācijas risinājumu iedzīvināšanu vienlaikus ar salīdzinoši lielu pasūtījumu izpildi.

Apgūs jaunus tirgus

V. Krauklis gan neprognozē strauju tirgus kāpumu un arīdzan strauju tirgus saraušanos. «Nākamgad aktivizēsimies jaunu tirgu apguvē, kā to savulaik darījām Lielbritānijā, mēģinājām Vācijā,» stāsta ražotājs.

Jāņem vērā, ka Bolderāja Serviss 55% ienākumu ģenerē Skandināvijas valstis, 39% – Baltijas valstis, tostarp 28% – Latvijas tirgus. «Varam būt gandarīti, ka šajos sarežģītajos un pieaugušās konkurences apstākļos Latvijas tirgus daļas īpatsvars nav sarucis, tieši pretēji – pat nedaudz palielinājies, pateicoties izglītības, aizsardzības un drošības iestāžu iepirkumiem. Piemērs ir iepirkumi studentu viesnīcu, cietuma, kazarmu apmēbelēšanai,» norāda V. Krauklis.

Rudenī uzņēmumam būs jauns sortiments, produkti un pakalpojumi. Protams, šīs aktivitātes ietekmēs 2025. gada darbības plānus. V. Krauklis cer, ka ienākumu krituma nebūs un gadu varēs noslēgt ar neto apgrozījumu 9–10 miljonu eiro robežās arī tad, ja tirgus joprojām nebūs atmodies no stagnācijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas