Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vēl nav apstiprināta ABLV Bank kreditoru pārbaužu metodoloģija

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests (Kontroles dienests) vēl nav apstiprinājis likvidējamās ABLV Bank kreditoru pārbaužu metodoloģiju, aģentūrai LETA pastāstīja Kontroles dienesta vadītāja Ilze Znotiņa.

Viņa atturējās prognozēt, cik ilgu laiku prasīs metodoloģijas apstiprināšana.

Pagājušās nedēļas vidū Kontroles dienesta vadītāja pēc Finanšu sektora attīstības padomes sēdes žurnālistiem sacīja, ka Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) un Kontroles dienests jau konceptuāli saskaņojuši ABLV Bank kreditoru pārbaužu metodoloģiju, un nedēļas laikā bija plānots izstrādāt gala materiālu.

Znotiņa toreiz uzsvēra, ka Kontroles dienests un FKTK ir panākuši konceptuālu vienošanos par metodoloģiju, tomēr vēl notiks tās gala versijas saskaņošana. Kontroles dienesta vadītāja aģentūrai LETA piebilda, ka vēl jāsaskaņo tehniskas detaļas, bet iesaistītās puses metodoloģiju varētu apstiprināt šonedēļ, kas tomēr nav noticis. Pēc Znotiņas teiktā, metodoloģija būs spēkā, tiklīdz puses vienosies par tās redakciju.

"Metodoloģijā ir jāparedz iespēja, ka gadījumā, ja tiek konstatēti aizdomīgi darījumi, nauda vai klienti, tad šo kontu īpašniekiem naudu no likvidējamās ABLV Bank neizmaksā," stāstīja Znotiņa.

Savukārt FKTK vadītājs Pēters Putniņš informēja, ka metodoloģijas apstiprināšana vēl nenozīmēs, ka uzreiz tiks sākta naudas izmaksa bankas kreditoriem.

"Patlaban izstrādājam dokumentu, kas būs teorētiska instrukcija, bet pēc tam sāksies bankas likvidācijas darbs un reāla naudas izmaksa kreditoriem. Bet tas prasīs vēl vairākus mēnešus," atzina Putniņš.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) sacīja, ka viņš no FKTK un Kontroles dienesta vadītājiem sapratis, ka puses ir panākušas vienošanos par metodoloģiju, lai sāktu kontrolētu ABLV Bank pašlikvidāciju un vērtētu noguldītāju naudas izcelsmi pirms tās izmaksāšanas. "Neatrisinātie jautājumi ir atrisināti," viņš piebilda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas