Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Vēl tikai divas dienas var mainīt vēlēšanu iecirkni

Vēl tikai pirmdien, 15.maijā, un otrdien, 16.maijā, vēlētāji var mainīt vēlēšanu iecirkni 3. jūnija pašvaldību vēlēšanās, portālu Diena.lv informēja Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

Visātrāk un ērtāk iecirkni iespējams mainīt tiešsaistē, izmantojot Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) iecirkņa maiņas e-pakalpojumu. E-pakalpojums pieejams PMLP un CVK mājaslapās. Lai izmantotu e-pakalpojumu, nepieciešams internetbankas pieslēgums vai drošs elektroniskais paraksts.

Otra iespēja – iecirkņa maiņas pieteikumu iesniegt jebkuras pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas vietā pašvaldības noteiktajā darba laikā.

Pašvaldību vēlēšanās iecirkni var mainītu uz jebkuru citu iecirkni pašvaldībā, kur bija vēlētāja reģistrētā dzīvesvieta šā gada 5.martā jeb 90 dienas pirms vēlēšanām, vai uz pašvaldību, kur vēlētājam pieder nekustamais īpašums.

Izvērtējot nepieciešamību mainīt iecirkni, CVK atgādina, ka pašvaldību vēlēšanās būs iespēja balsot arī dažas dienas pirms vēlēšanām. Iepriekšējā balsošana notiks trešdien, 31. maijā, no pulksten 17.00 līdz 20.00, ceturtdien, 1. jūnijā, no pulksten 9.00 līdz 12.00 un piektdien, 2. jūnijā no pulksten 10.00 līdz 16.00. Savukārt vēlēšanu dienā, 3. jūnijā, vēlēšanu iecirkņi strādās no pulksten 7.00 līdz 22.00. Balsot jādodas uz iecirkni, kura sarakstā vēlētājs iekļauts.

Vairāk informācijas par pašvaldību vēlēšanu kārtību CVK mājaslapā www.cvk.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas